Bodrum Gündem

Bakan Ersoy’dan Bodrum’a İki Güzel Haber…

Bakan Ersoy’dan Bodrum’a İki Güzel Haber…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı bir toplantıda yaz sezonu yaklaşırken iki müjdeli haber verdi.

Bodrum Gündem Haber

Bakan Ersoy, restorasyon sebebi ile kapalı olan Bodrum Kalesinin 18 Mayıs 2019’da 1. etabının açılışının yapılacağını ve ziyaretçi kabulüne başlanacağını bildirdi. Aynı zamanda uzun süredir, restorasyon ekibinin zorunlu olarak işgal ettiği Bodrum Kaleiçi Sahnesi bölümünün de 01 Haziran 2019 ‘a kadar boşaltılacağını ve bu suretle bu alanın da tekrar Bodrumluların hizmetine gireceğini de müjdeledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy şöyle devam etti. “2019 yaz sezonunda Bodrum Kaleiçi Sahnesi için, gerek Opera ve Bale Genel Müdürlüğü gerekse Güzel Sanatlar Bölümü geçmiş yıllara göre çok daha geniş ve zengin bir repertuvar hazırlamaktalar.01 Haziran 2019’dan itibaren Bodrum Kaleiçi Sahnesi, eski canlı ve çok güzel günlerine tekrar kavuşmuş olacaktır.”

Bakan Ersoy geliştirdikleri yeni bir proje ile, Muğla’da 4, Çanakkale ve Antalya’da 3’er, Denizli ve Mersin’de 2’şer, Burdur, Diyarbakır, Isparta, Şanlıurfa, Gaziantep ve İzmir’de 1’er kazı olmak üzere toplam 20 arkeolojik kazıyı destekleme kararı aldıklarını kaydetti. Bakan Ersoy, bu proje sayesinde kazı sürelerini 12 aya yaymayı hedeflediklerini, bunu daha fazla uzman, işçiyle destekleyeceklerini ve kazı verimliliğini artıracaklarını söyledi.

“Birkaç yıl içinde hem daha hızlı hem daha verimli 12 ay süreyle kazıldıkları için birkaç yıl içinde ziyaretçi alabilecek hale gelecekler. Ziyaretçilerinden elde edilen gelirleri bu kazı yerlerine kaynak olarak aktarmaya devam edeceğiz. Belli bir süre sonra kazı yerleri kendi kendilerini finanse edebilen bir ekosisteme de kavuşmuş olacak.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.