Bodrum Gündem

HDP Muğla’da Aday Çıkarmıyor…

HDP Muğla’da Aday Çıkarmıyor…

Aldığımız bilgilere göre; HDP Muğla adayları CHP lehine adaylıklarını geri çekti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

HDP; “Yurttaşların aktif katılımının sağlandığı, ekolojik yaşam biçiminin geliştirildiği yerel yönetimler için; DAHA ÇOK ÖZGÜRLÜK! DAHA ÇOK HAK! DAHA ÇOK HAYAT! Kentimizi de, Kendimizi de Biz Yöneteceğiz!” ifadeleri yer aldığı bir seçim bildirgesi yayınlamasının hemen ardından, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı da dahil olmak üzere tüm ilçelerdeki adaylıklarını geri çekti.

2 Mart Cuma günü itibarı ile İl ve İlçe Seçim Kurullarına başvuruda bulunan HDP Adayları istifalarını verdiler.

Aldığımız bilgilere göre; Muğla Büyükşehir’de MHP kökenli Behçet Saatçi ve DP’li Mehmet Kocadon’un aday olması ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Osman Gürün’ün oylarının bölünebileceği ve bunun sonucunda da AK parti Muğla Büyükşehir Adayı Mehmet Nil Hıdır’ın kazanması olasılığının ortaya çıktığı ifade ediliyor.

HDP’nin Bodrum Belediye Başkan adayı Serap Kalkan da adaylığını geri çekti. İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un seçim sürecini önde yürütmesinin Bodrum belediye Başkanlığı adaylığından çekilme kararında etkili olduğu da yine aldığımız bilgiler arasında. HDP’nin Bodrum’da da yaklaşık 16 bin oyu bulunuyor…

31 Mart seçimlerinde HDP’nin Muğla’daki yaklaşık 43 bin HDP oyunun büyük bir kısmının CHP’ye kayması bekleniyor.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.