Bodrum Gündem

Kocadon; Bu Güne Kadar Güvercinlikten Öte Geçirmediler, Yok Öyle Yağma…

BESİAD Muğla Büyükşehir Adayı Mehmet Kocadon’u ağırladı

“Bu Güne Kadar Güvercinlikten Öte Geçirmediler, Yok Öyle Yağma…”

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) yerel seçimler yaklaşırken düzenlediği “Aday Tanıtım Söyleşileri”nde Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon önce adaylık sürecini anlattı, sonra da “Muğla’nın en güçlü ekonomisine sahip olacaksın, en büyük nüfusuna sahip olacaksın, en büyük seçmenine sahip olacaksın ama Güvercinlikten öte gidemeyeceksin. Yok öyle yağma…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, BESİAD tarafından düzenlenen “Aday Tanıtım Söyleşileri”ne katıldı. Demokrat Parti Bodrum Belediye Meclis adaylarının da katıldığı söyleşiye BESİAD Üyeleri de yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan BESİAD Başkanı Engin Kaplan Muğla ve Bodrum adayları ile söyleşilerin devam edeceğinin bilgisini vererek söz BESİAD Aday Tanıtım Söyleşilerinin kolaylaştırıcısı Ahmet Biçer’e verdi. Biçer “Burada biz bizeyiz. Mehmet kardeşim konuştuktan sonra istediğiniz her soruyu rahatlıkla sorabilirsiniz…” dedi.

Kendinden emin ve oldukça yüksek moral ile kürsüye gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kocadon önce adaylık sürecini anlattı ve “Ben Büyükşehir için adaylığımı üç sene önce açıkladım. Bodrum için hiçbir şekilde adaylık başvurusunda da bulunmadım…” dedi. Kocadon, “Büyükşehir adayı açıklanınca ben köşeme çekildim ve hiçbir yere aday olmadım. Ama sen beni zorla aday yapacaksın, sonra benim adımla oynayacaksın. CHP’nin baronları koridorlar da benim ismimi silecek, başkasının ismini yazacak.  Sonra da Bodrum’un yiğidi sana boyun eğecek. Öyle yağma yok. Ben Bodrum’un hakkını, hukukunu koruduğum için asi çocuk ilan edildim. Tek suçum bu…” dedi.

Kocadon İsyan Etti…

Mehmet Kocadon, Muğla’nın en büyük nüfus ve ekonomisine sahip ilçesi olan Bodrum’un il siyasetinde hep gözardı edilmesine isyan ederek; “Bugüne kadar Güvercinlik’ten öbür tarafa sadece Bodrum’un bir yiğidi gitmiş. O da 1989 yılında Musa Gökbel’miş. Onun dışında giden hiç kimse yok. Muğla’nın en güçlü ekonomisine sahip olacaksın, en büyük nüfusuna sahip olacaksın, en büyük seçmenine sahip olacaksın ama bir Allah’ın kulu gidemiyor. Niye? Çünkü seç beni, seçtireyim seni. İktidara gelme niyetleri yok. Az olsun, bizim olsun. Bu mahallenin çocukları ile biz bu süreci devam ettirelim. Artık öyle yağma yok…” dedi. Bu sözleri katılımcılar tarafından alkışlandı.

Genel Başkanın bana yaptığı çok mu ahlaklı?

“Kurultay hesapları yapmaktan sözünü tutamadı. Sözünün arkasında duramadı…” şeklinde konuşan Kocadon konuşmasını şöyle sürdürdü; “Genel Başkan siyasi ahlaktan bahsediyor. Bana yaptığı çok mu ahlaklı? Sonra da diyor ki, ‘3-4 dönemdir belediye başkanlığı yapmışsın. Eh yeter artık, birini çıkardık. Yanında dinelen büyüğümüze ne demeli. Kaç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor acaba? Kendilerine gelince laf yok, bize gelince torba dolusu laf. Artık Muğla halkı bu lafları yemiyor arkadaşlar. Hep beraber bir değişim yaparsın saygı duyarız. Laf söylersin saygı duyarız. Ama birine üzümü verir, birine sapını verirsen, senin adamların bir daha genel kurulda seni korusun diye seç beni, seçtireyim seni diye devam edersen artık hiç kimse bu numaraları yutmuyor…”

DP İle İlgili Çok Dikkat çeken İddialı Sözler…

Kocadon’un “Amaçları seç beni, seçtireyim seni. İktidara gelme gibi niyetleri yok. Az olsun, bizim olsun. 1951 yılında Atatürk’ü koruma kanununu çıkaran Demokrat Parti, tekrar Muğla’da şaha kalkıyor. Kırat şahlanıyor ve göreceksiniz Muğla’dan yakılan ateş, Türkiye’nin yeni bir ana muhalefet partisini yaratacak. Bu da Demokrat Parti olacak…” şeklindeki iddialı sözleri çok dikkat çekti.

Bodrum Otogarı ile ilgili Dikkat Çeken İddialar…

Yapılmak istenen  yatırımları engellemek ile suçlandığını belirten Mehmet Kocadon, “Kocadan başkan, Yatırım yapmak istedik ama hep engelledi’ diyorlar. Hangi yatırımı yapmak istemişsin de ben seni engellemişim? Tarihi tarihine, günü gününe bunları sizlere belgeleriyle ayın 16’sında cumartesi günü Bodrum seçim ofisimizin açılışında tek tek açıklayacağız. Turgutreis arıtma tesisini yapmak istemiş aynı gün altına imzamı atmışım, devretmişim mülkünü, Türkbükü ve Gündoğan da aynı şekilde. Başka bir hikaye daha anlatayım: geçen gün temel attılar ya hani övünüyorlar, büyük bir getiri diye. Oysaki ben kendilerine büyükşehir yasası çıkınca, 2014 yılında, Bodrum Belediyesi olarak aynı yerdeki otogar çalışmasını götürdüm. Mülk sahipleri ile anlaştık. Yaklaşık 11 – 13 dönümlük araziyi tahsis ettik. Sponsor ile birlikte otogar çok uygun maliyete yapılacaktı. Aldım dosyayı götürdüm kendilerine, ‘biz bir inceleyelim’ dediler attılar dosyayı. Sonra da o araziyi istimlak etme kararı aldılar. Dedim ki almayın, bu mahkemeye gider ve beş yıl bunun mahkemesi sürer dedim ve gördüğünüz gibi mal sahipleri mahkemeye gitti beş yıl boyunca. Dünyanın parasına, 18 milyon 20 milyon para ödeyerek aldılar. Bir de üzerine matahmış gibi sponsor eşliğinde yapılacak olan otogarı 74 milyon TL’ye mal edip temelini attılar. Gelelim Bodrum’un en büyük sorununa: çöp. Eski belediye başkanlarımız da çok iyi bilirler, birlikte hazırladığımız katı atık projemizi de aynı şekilde büyükşehre sunduğumuz halde onu da rafa kaldırdılar…” diye konuştu.

Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, “Ben her zaman çözümün bir parçası olmaya çalıştım, sorunun bir parçası değil…” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Mehmet Kocadon, Magnifik Otel Sahibi Ömer Dengiz’in “Eğer bu seçimde olmaz ise efsane başkan beş yıl sonra geri dönecek mi?”  şeklindeki sorusuna “Biz kazanmak için yola çıktık. Ben değil Muğla kazanacak. Olmaz ise işimiz gücümüz var, Bodrum için çalışmaya turizmcilik yapmaya devam ederiz…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.