Bodrum Gündem

“Denizde Birlik Zamanı” Erol Erdoğan’ın Liderliğinde Seçime Giriyor… (Video Haber)

Bodrum Denizciler Derneği’nde 16 Mart Cumartesi gerçekleştirilecek seçimli genel kurul öncesi, Başkan Adayı Erol Erdoğan da bir basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasında üç dönem başkanlık yapan Mustafa Demiröz’e veryansın…
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Denizciler Derneği 17 Mart 2019 Cumartesi günü seçimli genel kurula gidiyor. Seçimler yaklaşırken geçtiğimiz hafta mevcut başkan Mustafa Demiröz, “Viya Böle” adını verdikleri yönetim kurulunu basına tanıtmıştı. Seçimdeki diğer başkan adayı Erol Erdoğan da bir basın toplantısı düzenleyerek “Denizde Birlik Zamanı” adını verdikleri yönetim kurulu üyelerini tanıttı.
TRAFO Kafe’de gerçekleştirilen toplantı, basın açıklamasının okunmasıyla başladı. Başkan adayı Erol Erdoğan adına Reşat uzun tarafından okunan basın açıklaması şu şekilde başladı: “Mevcut yönetim ile ilgili üyelerimizden gelen ve bizim de takip ettiğimiz bazı hususlardan ötürü sorumluluk alarak, 16 Mart tarihinde yapılacak Bodrum Denizciler Derneği seçiminde ben ve arkadaşlarım yönetime aday olduğumuzu açıklıyoruz. Bildiğiniz üzere geçenlerde üç dönemdir devam eden yönetim kurulu başkanı ve yeni yönetim kurulu üyeleri dernek binasında geçtiğimiz dönemin faaliyet raporunu okuyarak çeşitli beyanlarda bulundu. Bizler eğer yönetime gelir isek seçimden seçime oy istemek için faaliyetlerimizden bahsetmeyeceğiz, periyodik olarak yaptıklarımızı üyelerimiz ile paylaşacağız. Bilindiği üzere geçen dönem oluşturmuş oldukları yönetim kurulundan seçim öncesi gelen ve bizleri özellikle kaygıya düşüren istifalar, bu istifaların nedeni aşikârdır ki tek adamlı yönetim sisteminden vazgeçmek istenilmemesidir. Çok gariptir ki geçtiğimiz dönemdeki mevcut yönetim kurulundaki 11 kişiden sadece 2 kişinin başkanın otoritesi altında çalışmayı kabul etmesi. Bunun neden ininde aşikâr olduğu ortadadır. Çok üzücüdür ki büyük umutlarla vaatler verilerek konusuna hakim kişiler tarafından kurulmuş olan değerli yönetim kurulunu tek adam rejimine adapte edemeyerek konunun dışında kalmaları sağlanmıştır. Az önce bahsetmiş olduğumuz bu üzücü gelişmelerin nedeninin geçtiğimiz genel kurulda hepimizin hatırlayacağı gibi mevcut yönetim kurulu başkanının açıklamalarında altını çizdiği ülke tek adamlı yönetim sistemine giderken biz 11 kişilik çoklu parlamenter yönetim sistemine geçeceğiz vaadi, fakat derneğin tek adam yönetim sistemi ile yönetilmesi olabilir mi acaba?”
Mevcut Başkan Bu Koltuktan Vazgeçmek İstemiyor
Mevcut Başkan Mustafa Demiröz’ün eleştirildiği basın açıklamasının devamında şu ifadeler kullanıldı:  “Yönetim anlayışı, sonraki dönem için tek liste arayışı gibi söylemler usul yönünden gerçek dışıdır. Değişimli başkanlık gibi Dernek tüzüğümüzde belirtilen yönetim şekli dışında bir yönetim anlayışı ancak tüzük değişikliği ile olabilir. Kişilerin kendi düşünceleri derneğimizi bağlamaz. Bu anlayış göstermektedir ki, mevcut başkan bu koltuktan vazgeçmek istemiyor ve sadece kendi ekibine geçici olarak imkân sağlayacağını belirtiyor. Farklı görevleri de aynı anda üstlenerek kişisel hedefleri için Derneği kullanıyor. Bu bizim ve bize destek veren üyelerimizin kabul etmediği bir durumdur. Dernek tüzük maddelerine bağlı kalarak yönetilmelidir. Biz sizlerin önüne şeffaf bir şekilde tüm ekibimiz ile çıktık. Ben ve arkadaşlarım sektörün emekçileri olarak yıllardır bu denizlerde çalışıyoruz. Bu sektörde herkes birbirini tanır, iyi ilişkileri vardır, yardımlaşırlar. Bu aynı şekilde bizimle paralel diğer meslek grupları ve sektörlerle de böyledir. Denizdeki refah ve huzurun en büyük desteği karadan gelir.
Fakat son dönemde mevcut yönetimin sürekli olarak bir çatışma ve ayrışma gayreti bulunuyor. Ortak hedefler ve menfaatler söz konusu olmasına rağmen dernek yalnızlaştırılmış durumda. Yönetim kurulu adaylarının geç açıklanması da çatışmacı kişilerin önceden tepki toplamasını engellemek içindir. Biz denizciler artık bodrumda kavga istemiyoruz. Bodrumun tüm yerel unsurları birlikte çalışarak başarıya ulaşabilir. Derneğimizi üyeleri, diğer sosyal toplum kuruluşları ve resmi makamlar ile barıştırarak entegrasyonunu sağlayarak denizcilik sektörüne gerçek çözümler yaratacağız.
Özellikle çevre konularında yoğun bir protesto ve agresif tepkiler ortaya koyuluyor. Unutmayalım ki kavga ederek sonuç alınmaz. Tüzel kişiler için kanun yolları açıktır. Bu mücadele basın da sosyal medya da popülizm hareketleri ile gündemde kalarak sadece kişiye menfaat sağlayacaktır. Oysa ki sektörümüzün kalıcı ve uzlaşmacı çözümlere ihtiyacı var. Denizler hepimizin ve ancak hep birlikte koruyabiliriz.”
Mevcut Denizciler Derneği yönetiminin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Kissebükü hakkında soru sormamasının düşündürücü olduğunun dile getirildiği açıklamada “Bugün sabah Syn. Turizm bakanımız ile gerçekleştirilen toplantıda Syn. Bakanımız konuşmasını bitirdikten sonra Bodrum için sorusu olan var mı dediğinde mevcut yönetimin sessiz kalması söz istememesi ve de seçim propagandalarında kullandığı Kissebükü davası hakkında bir soru yöneltmemiş olması düşündürücüdür.
Bizler derneğimizin DTO ile birlikte vermiş olduğu ve vermeye devam ettiği çevre koruma ile alakalı davaları eksiksiz olarak devam ettireceğiz. DTO hukuk birimi ile ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizler çevre için verilen bu kavgaları hiçbir zaman seçim malzemesi yapmadık yapmayacağız. Çünkü bu davalar koylarımızın korunması Gökova’nın yaşaması bizlerin boyun borcudur. Bizler bu güzellikleri evlatlarımıza miras bırakacağız. Dediğimiz gibi bizler bu kavgaları seçim malzemesi yapmadık yapmayacağız. 16 Mart Günü üyelerimizin desteği ile yeni bir sayfa açacağız. Bu görev için kendim ve ekibim hakkında kısaca bilgi vermek isterim…”

Daha sonra yönetim kurulu üyelerinden Fethi Kasırga, seçilmeleri halinde başlıca hedeflerini şöyle sıraladı:
• Bodrum Denizciler Derneği iç huzurunu yeniden tesis etmek,
• Gemi adamları, balıkçılar ve denizcilerimize yönelik bir hizmet masası oluşturulması.
• Kalifikasyon konusunda güncel eğitim olanakları yaratmak, üyelerimizin mesleki gelişimlerini sürdürmek adına mesleki kurslar açmak, Muğla meslek yüksekokulu ile iş birliği içerisinde bulunarak gereken STCW eğitimlerinin Bodrum’da verilmesini sağlamak,
• Yapılaşma tehdidi içinde kalan alanların/koyların korunması için gerçek adımlar atmak,
• Çevre kirliliği konusunda, kaynaktan başlayarak, süreçleri öne çıkarmak ve bunlara gerçekçi çözümler sağlamak,
• Kamu, Oda ve STK’lar ile iş birliğini güçlendirmek,
• Üyelerimizin ticari ve operasyonel sorunları için ilgili kurumlarla yeni çözümler geliştirmek,
• Üyelerimizin ulusal ve uluslararası sularda yaşadığı veya güncel sorunlara karşı yeni çözümler sağlamak,
• Derneğimizin çağımıza uygun yönetim anlayışı içine girerek gerekli idari ve teknolojik yenilikleri üyelerimizin hizmetine sunması,
• Denizcilerin sorunlarını ortadan kaldıracak yeni altyapı çözümleri için ilgili kurumlar ile büyük ölçekli proje araştırmaları yapmak.
• Sektörümüz ile ilgili akademik gelişmeleri takip etmek ve uygun iş birlikleri içinde olmak,
• Sektörel tanıtımlar, fuarlar ve medya çalışmaları yapmak
• Üyelere ekonomik kazanç sağlamak, iş imkânı olanakları sunmak
• Yarım adadaki tüm kooperatiflerle iş birliği halinde olmak ve iletişimi koparmamak
• Geleneksel Bodrum mavi yolculuğuna hak ettiği saygı dolu günleri geri kazandırmak adına girişimlerde bulunmak
• Meslek komiteleri kurulması:
1.Eğitim faaliyetleri
2.Gemi adamları
3.Balıkçılık
4.Su sporları
5.Günlük gezi tekneleri
6.Taşımacılık
7.Çevre
8.Ticari yatlar
9.Resmi ilişkiler (Sahil güvenlik-liman başkanlığı-liman işletme)
10.Sosyal faaliyetler (Yelken yarışları, gb.)

Başkan Adayı Erol Erdoğan ise yönetim kuruluna deniz sektörünün her meslek grubundan insan aldıklarını ifade ederek, “Biz bu ekiple Denizciler Derneği’ni yönetmeye hazırız…” dedi.

Mustafa Demiröz’ün geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıda “Listelere bağlı kalmadan çarşaf liste halinde görev almak isteyen herkesin yazıldığı seçim şeklinde gidelim dedik. Ama bunu diğer aday ve başka arkadaşlarımız kabul etmediler…” sözlerinin hatırlattığımız Erol Erdoğan, “Sayın başkan bizim arkadaşlarla daha evvel 1-2 görüşme yaptı. İlk başta yönetime aday olmadığını, Kent Konseyi ile Denizcilik Federasyonu’nda görev almak istediğini söyledi. Biz de tamam dedik, ‘Size yönetim kurulu olarak yetki verelim, siz oralarda devam edin.’ diye söyledik. Fakat daha sonra belediye başkanının olduğu bir toplantıda kendisi de geldi, aday olmak istediğini söyledi. O zaman sen adaysan biz de adayız dedik. Orada başladık. Ondan sonra da Arif Yılmaz aracılığıyla 1-2 defa görüşme yaptık. Çarşaf liste gibi bir şeyler yapalım dediler fakat çarşaf liste yapsak Mustafa Demiröz benim altımda çalışmak istemedi. Ben de onun altında çalışmak istemedim. Anlaşmazlığımız bu yani. Bizle alakalı bir konu değil. Onların kendi sorunları…” şeklinde konuştu.

Erol Erdoğan Başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Semra Bilgili – Emekli su ürünleri koruma ve kontrol görevlisi – Tarım teknikeri – Anadolu üniversitesi Tarım Fakültesi mezunu
Metin Akbaş – Yat kaptanı – Donatan Lise mezunu
Bilgün Gündaş – Yat kaptanı – Donatan – Lise mezunu
Bülent Turan – Gemi inşa ve deniz teknoloji mühendisi – Yat tasarımcısı – İtü Gemi inşa mühendisliği mezunu – Politecnico di Milano işletme mühendisliği – İzmir Ekonomi Üniversitesi Yat tasarımı Yüksek Lisans mezunu
Erdem Duran – Yat kaptanı – Ortaokul mezunu
Fethi Kasırga – Yat kaptanı – Marine surveyor -Bodrum Anadolu Meslek lisesi Deniz Turizmi mezunu – NWKC London
Hasan Hüseyin Koç – Yat kaptanı – Donatan – Profesyonel turist rehberi – Marmara Üniversitesi sosyal bilimler mezunu
Hasan Zeybek – Gemi acentası – Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Seyahat işletmeciliği mezunu
Süleyman Köylü – Yat kaptanı – Donatan – Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm otelcilik mezunu
Şevket Nalbantoğlu – Yat kaptanı – Bodrum Anadolu Meslek lisesi Deniz Turizmi mezunu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.