Bodrum Gündem

Bodrum’da 14 Mart Tıp Bayramına Özel Klasik Türk Müziği Konseri…

Devlet Sanatçısı Prof.Dr.Nevzat Atlığ’ın sanat yönetmenliğini yaptığı  Prof.Dr.Ali Rıza Kural’ın solist olarak katıldığı 14 Mart Tıp Bayramı Klasik Türk Müziği Özel Konseri, Bodrum Acıbadem Hastanesi sponsorluğunda Bodrum Marmara Koleji Konser salonunda gerçekleşti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Prof.Dr. Ali Rıza Kural 14 Mart Tıp Bayramı için özel olarak tertip edilen, 14 Mart Tıp Bayramı Klasik Türk Müziği Özel Konserinde Türk Sanat Musikisinin unutulmaz eserlerini seslendirdi. Klasik Türk Müziğinin devleşmiş bestekâr ve güftekârların eserlerinden oluşan konser iki bölümden oluştu. Konserin birinci bölümünde 10, ikinci bölümünde de 9 eser seslendirildi.

Konsere Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Oğuz Şahin, Bodrum Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Feridun Çilli, Prof.Dr. Nevzat Atlığ, Türk Halk Müziği Sanatçısı Şakir Öner Günhan, Bodrum’a yaşamını sürdüren emekli Büyükelçiler, emekli generaller, hekimler ve sanatseverler katıldı.

Unutulmayacak Bir Gece Yaşandı…

Konser öncesi sorularımız yanıtlayan Devlet Sanatçısı Prof Dr.Nevzat Atlığ, bu özel konserin solisti Prof.Dr.Ali Rıza Kural’ın ulusal ve uluslararası tıp camiasında çok iyi tanınmış ve Türkiye’nin medarı iftiharı olan bir hekim olduğunu kaydederek “Ali Rıza Kural sadece hekim olarak kalmadı, konservatuarı da bitirdi. Devlet Koromuzda görev aldı ve solistliğimizi de yaptı. Ben kendisinden 14 Mart Tıp Bayramı münasebeti ile Bodrumlulara bir konser vermesini rica ettim. Bu konser Bodrum Acıbadem Hastanesinin de sponsorluğunda tertip edildi. Sanıyorum kentimizin müzikseverleri unutamayacakları bir konser izleyecekler…” dedi.

Gençler Artık İyi Müzik Dinlemek İstiyorlar…

Prof.Atlığ konserde klasik ve neo-klasik eserler ile birlikte bu güne de hitap eden eserlerin olduğunu ifade etti. Gençlerin de bilinenin aksine Klasik Türk Müziğine ilgi duyduklarını söyleyen Prof.Nevzat Atlığ sözlerini şu şekilde tamamladı;  “Bodrum her geçen gün bir sanat merkezi haline geliyor. Gençler iyi musiki dinlemek istiyor artık. Özellikle TRT yıllardan bu yana Türk Sanat Musikisinin yaygınlaşması için önderlik etmiştir. Diliyorum bu desteğini ve önderliğini sürdürür…”

50.Sanat Yılı Konseri….

Üroloji Uzmanı olan Prof.Dr.Ali Rıza Kural 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile bu konseri düzenlediklerini ifade ederek; “Ben Nevzat Atlığ hocamızın öğrencisiyim. Arada misafir sanatçı olarak, bazen de bu akşam olduğu gibi tek konserler veriyorum. Ama bu benim için en anlamlısı. Çünkü sevgili hocamın istediği bir mekânda, Bodrum’da gerçekleştiriyoruz. Bir de 14 Mart 2019’da benim 50. Sanat yılım doluyor. Bu nedenle bu gün çok heyecanlıyım…” dedi

Klasik Türk Sanat Musikisine gençlerin ilgisinin olup olmadığı konusunda da şunları söyledi; “Aslında gençlerin ilgisi var. Gençler artık kaliteli müzik dinlemek, kaliteli müzik öğrenmek ve icra etmek istiyorlar. Amatör birçok grup var. Ama genele bakıldığında ilgi az. Gönül isterdi ki daha çok ilgi olsun. Bu konserler ile gençlerin ilgisini çekebiliriz diye düşünüyorum. Bu akşam konserimize gençlerin de ilgi gösterip geldiğini görüyorum…”

Bir Süre Sonra Bodrum’a Yerleşecek…

Bodrum’un kendisi için çok özel olduğunu, yaz tatili içinde tercih ettiği bir tatil kenti olduğunu ifade ederek; “Son beş yıldır yazları Bodrum’da yaşıyoruz. Bir süre sonra da yaz-kış burada yaşamak istiyoruz. Çok güzel bir yer ve insana huzur veriyor. İnsanı ile bir başka güzel…” dedi.

Prof.Dr.Ali Rıza Kural 14 Mart Tıp Bayramı Klasik Türk Müziği Özel Konserinde birkaç klasik eser ile birlikte karma bir konser olacağını, bazı şarkıların da doktorların eserleri olduğunu söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı Klasik Türk Müziği Özel Konserinin düzenleyicisi Bodrum Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Feridun Çilli ise 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Klasik Türk Müziği Özel Konseri ile çok anlamlı ve unutulmaz bir gece yaşadıklarını vurgulayarak, Prof.Dr.Nevzat Atlığ ve Prof.Dr.Ali Rıza Kural’a teşekkür etti.

Devlet Sanatçısı Prof.Dr.Nevzat Atlığ’ın sanat yönetmenliğini yaptığı ve Prof.Dr.Ali Rıza Kural’ın solist olarak katıldığı 14 Mart Tıp Bayramı Klasik Türk Müziği Özel Konserini yaklaşık 750 sanatsever izledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.