Bodrum Gündem

CHP NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

CHP NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Bodrum Gündem Haber

31 Mart Yerel Seçimleri’nin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partilerin seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Adaylar seçmenleriyle gerek sokaklarda gerekse sivil toplum kuruluşu toplantılarında biraraya gelip kampanyalarını yürütüyorlar. Kampanyaların en önemli ayaklarını ise açıkhava toplantılari ile mitingler oluşturuyor.

Partiler için İstanbul ayrı bir önem taşıyor; zira siyaset bilimciler İstanbul’un, Türkiye’nin küçük bir kopyası olduğu ve İstanbul’u kazanan partinin tüm Türkiye’yi de kontrol altına alabilecek güce eriştiği konusunda hemfikirler. Hal böyle iken, İstanbul’un en büyük miting alanlarından biri olan Yenikapı Miting Alanı da ayrı bir önem taşıyor. 1,5 milyon ila 2,5 milyon kişi alabilen alanda yapılacak mitingin tüm dengeleri değiştirebileceği konuşulmakta. Miting alanının kullanım hakkı, miting yapmak isteyen partiler arasından yapılan kura sonucunda belirleniyor.

15.03.2019 tarihinde yapılmış olan kurada, seçimden önce son Pazar günü olan 24.03.2019 tarihinde miting alanının kullanım hakkının Cumhuriyet Halk Partisi’ne çıkmış olmasına rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi Fatih İlçe Başkanlığı tarafından verilen dilekçe ile kullanım hakkı Adalet ve Kalkınma Partisi’ne devredildi. Bu kadar önemli bir alanın, seçimlerden bir önceki Pazar günü kullanma hakkının Adalet ve Kalkınma Partisi’ne devredilme gerekçesi CHP’liler tarafından merakla karşılanırken, Genel Merkez tarafından herhangi bir açıklama şu ana kadar yapılmadı.

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.