Bodrum Gündem

Dünya Sualtı Arkeolojisinin Lideri Bodrum’dur

Dünya Sualtı Arkeolojisinin Lideri Bodrum’dur

Alman Sualtı Arkeolojisi Kurumu (DEGUWA), Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı (Akademia) ile Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından organize edilen ve Bodrum Belediyesi tarafından desteklenen Uluslararası Sualtı Arkeolojisi Kongresi, Bodrum’da, Nurol Kültür Merkezi’nde, 12-14 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da Uluslararası Sualtı Arkeoloji Sempozyumu’nda 20 farklı ülkeden bilim insanı 50 bildiri sunacak. Toplantıda, tüm dünya coğrafyasında yürütülen arkeolojik sualtı araştırmalarına ilişkin önemli sonuçlar değerlendirilecek. Dünya denizcilik tarihi ile sualtında kalmış yerleşimlerin tartışıldığı bu toplantı, Bodrum’da ilk defa gerçekleştiriliyor. DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü tarafından yürütülen Türkiye Batık Envanteri Projesi kapsamında keşfedilen Osmanlı-Türk denizcilik tarihine ilişkin buluntular da kongre kapsamında sunulacak.

Türk-Alman bilim adamlarının işbirliğiyle organize edilen kongre, Marburg Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda DEGUWA Başkanı Prof.Dr. Winfried Held, Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Kongreye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başarı mesajını gönderdi.

Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal; “Sualtı Arkeolojisinin en önemli merkezi ve bu alanda bir marka kenti olan Bodrum’da böyle bir toplantının ilk defa yapılıyor olması büyük bir başarıdır. Dünyada bilimsel sualtı arkeolojisinin başladığı Bodrum’da, uluslararası geniş bir katılımla gerçekleşen bu toplantıda ortaya çıkacak sonuçlar, bilim dünyasına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu kongre sayesinde, Bodrum’un dünya sualtı arkeolojisinin lideri olduğu bir kere daha vurgulanmıştır…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.