Bodrum Gündem

Bu Çocuklar Bir Harika… Yine Şampiyon Oldular…

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen İsmail Börü Minikler Türkiye Şampiyonası Düzenlemeli Dal’da Türkiye birincisi Bodrum oldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

18-19 Haziran’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde yapılan İsmail Börü Minikler Türkiye Şampiyonası Düzenlemeli Dal’da Türkiye birincisi  Ortakent Yahşi GSK Halk Oyunları Ekibi oldu.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen 12 ekip içinden birinciliğe yükselen Ortakent Yahşi GSK Halk Oyunları Ekibi 92,74 pan alırken en yakın rakibi İzmir’le aralarında yaklaşık 3 puan fark bıraktı.

3 gündür Diyarbakır’da bulunduklarını kaydeden Bodrum’da hocaların hocası olarak bilinen Akın Rüştü Fetvacı kazanılan şampiyonlukla ilgili olarak şunları söyledi “Öncelikle her bir çocuğumu ayrı ayrı tebrik ediyorum. Kesinlikle alınlarının akıyla bu şampiyonluğu Bodrumumuza götürüyoruz. En yakın rakibimiz de dahil olmak üzere taraflı tarafsız herkesin şampiyonu olarak ayrılıyoruz Diyarbakır’dan.  Kampta olduğumuz üç gün boyunca çocuklarımız hem şehrin tarihi yerlerini dolaştı hem de Bodrumumuzu gururla, mutlulukla ve güzellikle temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bizi yaklaşık 50 kişilik veli ekibimiz de yalnız bırakmadı. Hem maddi hem de manevi olarak onların gücünü hep yanımızda hissettik. İçlerinden bazı velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum ki isminin verilmesini istemiyor ama onların desteğinin önemini de vurgulamak gerekir.  Ev sahibimiz olan Diyarbakırlı kardeşlerimiz bizleri çok güzel ağırladılar. Ayrıca daha önce Bodrum’da uzun yıllar bulunmuş olan Rodison Blu otel müdürü Cuma Turgut’a ve otel ekibine de  teşekkür ediyoruz. Bizi bu üç gün boyunca verdikleri hizmetle evimizde hissettirdiler. “ dedi.

Ortakent Yahşi GSK Halk Oyunları Ekibinin yetiştirilmesinde emeği geçen eğitmenler Mehmet Özcan, Zehra Bilgin, Seyda Şevk’e Bodrum Gündem olarak teşekkür ediyoruz.

Yorumlar

  1. Erdal BALCI dedi ki:

    tebrik ederim harikasınız.