Bodrum Gündem

Gümüşlük’te Festival ‘Kumda Çello’ İle Devam Ediyor…

Gümüşlük’te Festival ‘Kumda Çello’ İle Devam Ediyor…

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 21 Temmuz akşamı, 2019 GFA Çello Masterclass’ına katılan genç yeteneklerin Toprak Ev’de vereceği “Kumda Çello” başlıklı konsere ev sahipliği yapacak.

Bodrum Gündem Haber

Başladığı yıldan bu yana yurdumuzdan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 1300’ün üstünde genç yeteneğe sertifika veren Gümüşlük Festival Akademisi, bu yıl yine 5 dalda gerçekleştiriliyor. GFA’nın bu yılki ilk masterclassına katılan farklı yaş ve eğitim düzeyindeki viyolonsel öğrencileri, festival bünyesinde bir konser vermek için davet edilen Hollandalı Viyolonselist Jeroen den Herder’den 15 – 21 Temmuz tarihleri arasında ustalık sınıfı dersleri alacak. Halen devam etmekte olan Viyolonsel sınıfına katılan öğrenciler, Jeroen den Herder’den aldıkları bilgi ve becerileri, 21 Temmuz Pazar akşamı, saat 20.30’da verecekleri “Kumda Çello” başlıklı konserle sergileyecekler. Konserde Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee, eşlikçi olarak yer alacak.

Konserin geliri, burs fonuna aktarılacak

İspanya ve Türkiye’den, yaşları 12 ila 20 arasında değişen 5 genç yetenek, verecekleri konserde ikişer eser seslendirecek. Elgar, Popper, Bach, Lalo, Ligeti ve Haydn gibi bestecilerin eserlerine yer verecek olan genç yetenekler, Codartas Rotterdam Konservatuarı, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı gibi farklı okullardan geliyor. Gümüşlük sahilinde yer alan Toprak Ev’de gerçekleşecek konserin bilet gelirleri, 2020 GFA Burs Fonuna aktarılacak.

İcra edilecek eserler;

Konserde genç yetenekler sırasıyla şu eserlere yer verecek; Edward Elgar, “Cello Concerto”, David Popper, “Hungarian Rhapsody”; J.S. Bach, “Suit no.3”; J.S. Bach, “Concerto in C Minör”; Joseph Haydn, “C Major Concert”; Eduard Lalo, “Cello Concerto”; J.S. Bach, “Cello Suites no.1 & 2”; György Ligeti, “Sonata for solo Cello” ve J.S. Bach, “Suite no.4”

2019 GFA Masterclasslarında program

Bir sonraki sınıf olan keman masterclassı 23 – 28 Temmuz tarihleri arasında Macar kemancı Ildiko Moog ve Erkin Onay tarafından verilecek. GFA, 30 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında Francesco Libetta, Konstanze Eickhorst ve Gülsin Onay’ın verecekleri piyano masterclassıyla devam edecek. GFA, 13 – 18 Ağustos tarihleri arasında şeflik masterclassı öğrencilerini ağırlayacak. Bu sınıfın eğitmenliğini ise İsrailli şef Lior Shambadal üstlenecek. GFA’da 2019’un son ustalık sınıfı 20 – 25 Ağustos tarihleri arasında Fora Baltacıgil’in vereceği kontrbas masterclassı olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.