Bodrum Gündem

Uzak Yol Kaptanlığı Okulundaki Tek Türk Bodrumlu Gökçe…

Uzak Yol Kaptanlığı Okulundaki Tek Türk Bodrumlu Gökçe…

Bodrumlu Gökçe Kızılkaya, uzak yol kaptanlığı konusunda dünyanın en iyileri arasındaki Admiral Makarov State Maritime Academy’de tek Türk kız öğrenci unvanını kazandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İlkokuldan itibaren Bodrum’da eğitim gören ve son olarak Bodrum Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Bölümünden tek bayan mezunu olarak Stpetersburg’da eğitimine devam eden Gökçe Kızılkaya, genç kızlarımız için örnek teşkil edecek bir  başarıya imza atıyor.

Gökçe Kızılkaya, Rusya’da bulunan uzak yol kaptanlığı konusunda dünyanın en iyi okulları arasında gösterilen Admiral Makarov State Maritime Academy’de hazırlık eğitimini başarı ile tamamlayarak Türkiye’yi yurt dışında denizcilik alanında temsil  eden tek Türk kız öğrenci unvanını aldı.

Gökçe Kızılkaya’nın annesi, Nuran Tibet, kızıyla gurur duyduğunu ve en başından itibaren idealleri uğruna tüm zorluklara göğüs gerdiğini belirtirken “Gökçe’nin okuduğu okul dünyanın en iyileri arasında. Büyük bir gayret göstererek okulun sınavlarını kazandı ve eğitim için yurt dışına çıktı. Orada da oldukça yoğun ve yorucu bir programda çalışıyor ama hedefinden de asla vazgeçmek istemiyor. Ailesi olarak kızımızla guru duyuyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.