Bodrum Gündem

Uğur Anadolu Lisesi Öğrencileri Atatürk’ü Aradı…

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılmasının 81. yılı nedeniyle Özel Bodrum Uğur Anadolu Lisesi izci liderleri ve izcileri 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı kapsamında Bodrum Belediye Meydanı’nda yapılan Çelenk Sunma Töreni’ne katıldılar. Heredot Kültür Merkezi’nde devam eden anma programında İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Atatürk’e Mektup” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan 10. Sınıf öğrencisi Öykü Girgin ile üçüncü olan 11. Sınıf öğrencisi Nisa Rukiye Sarıaslan ödüllerini aldılar.

Törenden sonra Özel Bodrum Uğur Anadolu Lisesi’nin 60 öğrencisinden oluşan 15 takım, Müdür Yardımcısı Mücella Akıncı, Beden Eğitimi Öğretmeni Bilge Kural tarafından organize edilen “Oryantiring Nokta Oyunu”nda yarıştılar.

Öğrenciler yarışmada Bodrum’da Marina ve Kumbahçe Mahallesi arasında yer alan 8 farklı noktaya konulan hedeflerdeki şifreleri buldular. Şifrelerde yar alan çökertme oynama, gençlik marşını söyleme, Bodrum’da yetişen otlarla ilgili sokak röportajları yapma gibi görevleri yerine getirdiler.  Şifrelerin hepsine ulaşan ve verilen görevleri tam olarak yerine getiren öğrenciler Atatürk’ün; “Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir” sözünü buldular.

Oldukça heyecanlı ve keyifli geçen yarışmanın sonunda öğrenciler ve öğretmenleri Okul Müdürü Ömer Çekmeceligil ile birlikte, sözün yer aldığı pankartı açarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılıklarını bir kez daha vurguladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.