Bodrum Gündem

“Büyüksün Reisim” Dedi, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Oldu…Emin Varol /BG Yazıları

“Büyüksün Reisim” Dedi, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Oldu…Emin Varol /BG Yazıları

31 Mart seçimleri öncesinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Büyüksün Reisim” diyen Veteriner Barış Saylak, Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne atandı.

Emin Varol/Bodrum Gündem

Cumhurbaşkanlığı’nın bugünkü Resmi Gazetede yayınlanan atama kararnamesiyle, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal görevinde alındı.

Boşalan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne, AK Parti Milas Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi kaybeden Barış Saylak, atandı.

Atamadan önce, Büyükşehir kadrosunda Veteriner olarak çalışan Barış Saylık’ın kadrosunun Tarım ve Orman Bakanlığı’na alındı.

Barış Saylak, AKP grubunda…

31 Mart seçimlerinde AK Parti’den Milas Belediye Başkanlığı’na aday olan ancak seçimi kaybeden Barış Saylak, seçimden hemen sonra Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne atanmasını istedi.

Bu nedenle sık sık Ankara’ya gelerek atama kararnamesinin yazılmasını ve Cumhurbaşkanlığı’na gönderilmesi aşamalarını takip etti.

Barış Saylak’ın kararnamesi yazılmadan önce, Büyükşehir’de bulunan Veteriner kadrosunun Tarım ve Orman Bakanlığına alınması işlemi gerçekleştirildi.

Daha sonra kararnamesi yazılarak Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi. Ancak kararname bir türlü Erdoğan tarafından imzalanmıyordu.

Barış Saylak geçen hafta bir kez daha Ankara’ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı grup toplantısına katıldı.

Grup salonunda, Muğla Milletvekilleriyle birlikte oturan Saylak,  Erdoğan’ın konuşmasını sık sık  alkışladı.

Erdoğan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Bay Kemal” diye eleştirdiği sözlerini de ayakta alkışladı.

Barış Saylak gruptan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ayaküstü kısa bir görüşme yaptı. Ardından da Erdoğan Barış Saylak’ın atama kararnamesini imzalayarak Resmi Gazete’ye gönderildi.

Barış Saylak’ın 31 mart seçimi öncesinde, cep telefonundan Erdoğan’a “büyüksün reis” diye seslendiği video gündem olmuştu.

AK Muğla’nın Milas ilçesinde AK Parti’den aday olan, telefonda görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Büyüksün reisim” diye seslenen eski CHP’li Barış Saylak’la Erdoğan arasında geçen konuşma aynen şöyle gelişmişti:

Erdoğan: CHP’nin amblemi hala bilgisayarında köşede duruyor

Saylak: Benimkinde durmaz efendim.

Erdoğan: Duruyor, duruyor.. Onu bir defa oradan hemen sil.

Saylak: Peki efendim.

Erdoğan: Onu oradan silmen lazım. Aksi halde şaşırırlar. Bu CHP’nin adayı mı, Ak partinin adayı mı diye. Senin oraya hemen AK Parti’yi girmen lazım

Saylak: Namus ve şeref sözü veriyorum size bir 1 Nisan’da Milas’ı getireceğim

Erdoğan: Hayırlısı ile inşallah

Saylak: sayın cumhurbaşkanım yatırımcı bakanları Milas’a istiyorum. Tabii ki sizi istiyorum reisim ya..

Erdoğan: Onlar kampanyaya katılamazlar, dışardan oldukları için, onlar inşallah perde arkasında olacaklar..

Saylak: Büyüksün, büyük..

Erdoğan: Allah’tan başka büyük yok

Gündeme oturan bu konuşmanın ardından yapılan seçimde Barış Saylak kaybetti. Ancak 8 ay sonra Muğla İl tarım ve orman müdürlüğüne atandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.