Bodrum Gündem

Umut Anıl Özdoğan CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanlık Görevini Devraldı

 

CHP Bodrum Kadın Kollarında 1 Şubat günü yapılan seçimi kazanan Umut Anıl Özdoğan, görevi CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan Vekili Semahat Berber’den devraldı. Umut Anıl Özdoğan “Biz tek başına yönetmeye değil, biz birlikte yönetmeye geldik. Bizim amacımız önderlik yapmak ve kadınlarımızın önünü açmaktır…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum CHP İlçe Örgütü 22 Aralık Pazar günü İlçe Başkanı ve ilçe Yönetim Kurulu seçimini yaptıktan sonra 1 Şubat 2020 günü de CHP Bodrum Kadın kolları seçimini gerçekleştirdi. 22 Şubat 2020 Cumartesi günü de CHP Bodrum Gençlik Kolları seçimi ile süreç tamamlanmış olacak.

1 Şubat 2020 Cumartesi günü gerçekleşen seçimde Yüsra Miskioğlu 311 oy alırken, Umut Anıl Özdoğan 467 oy aldı. Yarışı açık ara önde tamamlayan Umut Anıl Özdoğan CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanlığını CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan Vekili Semahat Berber’den devraldı.

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan Vekili Semahat Berber bu yarışın bir bayrak yarışı olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Biz Umut hanım ile dört sene önce tanışmıştık. Bu güne kadar birlikte çalışamadık. Şimdi kendi ekibi ile yarışı kazandı. Çok güzel bir ekip kurmuş. Unutmayalım bu yarış kendi içimizde değil, başkaları ile. Kadın Kolları olarak bir türlü rahat bir çalışma ortamı bulamadık. Sürekli seçim ortamı olması nedeni ile genel merkez ve ilçe başkanlığının verdiği görevleri yerine getirmek durumunda kaldık. Kadın Kolları olarak çok şeyler yapabilmek umudu ile geldik ama düşündüğümüz gibi olmuyor. Yeni görev alan arkadaşlarıma başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun…”

Nasıl Bir Göreve Talip Olduğumuzu Biliyoruz…

Daha sonra CHP Kadın Kolları Başkanlık seçimini kazanan Umut Anıl Özdoğan söz aldı. Kadınlarımızın taleplerini dikkate alarak yola çıktıklarını ve bu yarışa girdiklerini belirten Umut Anıl Özdoğan konuşmasının başında “Görevi devralırken, bu yarışta emek vermiş yol arkadaşlarımı çağırmamak saygısızlık olacaktı. Basın da devir teslim olacağını duymuş ve gelmek istediğini söyledi. Ben de sakıncası olmadığını söyledim…” şeklinde bir açıklama yaptı.

Özdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Ben ve arkadaşlarım nasıl bir göreve talip olduğumuzu, nasıl bir yükün altına sadece elimizi değil, bedenimizi koymamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bir yol haritası çizerek göreve başladık. Bir de manifesto yayınladık. Bu yol haritamızdan asla taviz ve ödün vermeden devam edeceğiz. Hazırladığımız projeleri ve hedefleri bir bir gerçekleştireceğiz. Yarın ilçe Yönetim Kurulu ile ilk toplantımızı yapacağız. Görev dağılımlarımızı gerçekleştireceğiz. Akabinde harekete geçmek için İlçe Başkanım ve Yönetim kurulumla beraber neler yapabiliriz onları belirleyeceğiz. İlçe Başkanımızın daha önceden belirlenmiş bir programı varsa biz de ona dahil olacağız. Önemli projemiz çat kapı eğitim programını da hemen hayata geçirmek istiyoruz. Sahada çalışacak olan kadınlarımızı bu eğitim programına sokacağız. Çünkü her an seçim olabilir ve bizler de buna hazırlıklı olmak durumundayız…”

Biz Tek Başına Yönetmeye Değil, Biz Birlikte Yönetmeye Geldik…

CHP Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan konuşmasını şu sözler ile tamamladı; “Ben kadınlarımızda büyük bir çalışma hevesi olduğunu görüyorum. Kongrelerimize her geçen yıl çok daha fazla kadın katılıyor. Bu çok sevindirici. İnanıyorum bir sonraki kongrede çok daha fazla katılım olacaktır. Bir şeyler yapıldığını yapılabileceğini görmek kadınları mutlu ediyor, motive ediyor. Biz de onlara bu çalışmalar içinde yer almaları için önderlik edeceğiz. Biz tek başına yönetmeye değil, biz birlikte yönetmeye geldik. Bizim amacımız önderlik yapmak ve kadınlarımızın önünü açmaktır. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum…”

CHP Kadın kolları görev devir teslimi, toplu halde çekilen fotoğraf ile sona erdi.

Haber YORUM: Fatih Bozoğlu

Edindiğimiz bilgilere göre oldukça çekişmeli ve gergin bir havada geçen CHP Bodrum Kadın Kolları seçiminin ardından, bu gerginliğin bir süre daha süreceği gözlemlerimiz arasında yer aldı.

Bu gün de zaman zaman tahammül ve hoşgörü sınırları zorlandı. CHP Bodrum ilçe Başkanı Halil Karahan’ın Muğla’da toplantıda olması nedeni ile devir teslim törenine katılamadığı, ancak İlçe Yönetim kurulundan ve Kadın kolları Yönetiminden de kimsenin devir teslim törenine gelmemesi, seçim sürecindeki gergin ortamın hala devam ettiğinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Bu gün gerçekleşen devir teslim sırasında oluşan gerginlik CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan Vekili Semahat Berber’in tecrübesi ve ılımlı konuşması ile yumuşadı.

CHP’de bu gerginlik dolu sürecin ancak 8 Şubat’ta gerçekleşecek olan Muğla İl Başkanlığı seçimi ve ardından da 22 Şubat’ta gerçekleşecek olan CHP Gençlik Kolları seçimlerinin ardından normale dönmesi bekleniyor.

Zira bu iki seçimde de kıyasıya bir yarış olacağı muhakkak. CHP Muğla ve Bodrum Örgütlerinde sular, ancak seçimlerin tamamlanmasının ardından durulacaktır diye düşünüyoruz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.