Bodrum Gündem

8 Mart’ta Kadın Üreticiler İle Kahvaltı

8 Mart’ta Kadın Üreticiler İle Kahvaltı

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” sebebiyle, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ile Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla’lı kadın üreticiler ile kahvaltıda bir araya geldi…

Bodrum Gündem Haber

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinliği çerçevesinde, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen üretici kadınlar ile buluşma kahvaltısı Milas’ta düzenlendi. Kahvaltıya katılan AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir yaptığı konuşmada; “Eskiden kadınlara “elinin hamuruyla erkek işine karışılmaz” derlerdi, fakat devir değişti, değil elinin hamuruyla erkek işine karışmak, artık hemen hemen her alanda gücünü gösteren kadınlar, kendi işinin patronu olur hale geldi. Bu yüzden hepinizi ayrı ayrı kutluyorum ve böyle bir günü sizinle paylaşmaktan dolayı mutluluk duyuyorum…” dedi.

Kadınlara verdiği değeri her platformda dile getiren Muğla Tarım İl Müdürü Barış Saylak, kadınlara tek tek karanfil dağıttıktan sonra yaptığı konuşmada; “Bu ülkenin kurtuluşunda Türk Kadınının özverisi unutulmaz bir gerçektir. İyi ki varsınız. Allah tüm kadınlarımızdan ve analarımızdan razı olsun. Bugün bu toplantının amacı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde siz üreten kadınlarla bir araya gelmek. Biliyorum ki tarlada, ahırda, bahçede, zeytin ağacının başında yine sizler varsınız. Bugün Muğla için yine çok büyük bir başarıya imza atıyorsunuz. Muğla Turizm kenti olmasıyla anılır, fakat sizin sayenizde bu algıyı değiştiriyoruz. Muğla üretiyor, kadınlarımız üretiyor. Sizin sayenizde, sizin emeğinizle dünyaya açılıyoruz. Başardığınız işler çok büyük işler. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Lütfen üretmeye devam edin. Her zaman söylediğim gibi bu ülkenin kurtuluşu Üretimdir! Üretimdir! Üretimdir! Sizi bu anlamda her zaman desteklemeye Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak devam edeceğiz. Tek başınıza bir şey yapamazsınız, sizlerin bir araya gelerek kooperatif olmanızı istiyorum. Önümüzdeki günlerde ürettiğiniz ürünleri özellikle turistik ilçelerimizde seyyar tırlarda ve tarım marketlerde satmaya başlayabileceksiniz. Burada sizlerle olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu arada Muğla’nın tanıtımda payı olan, aynı zaman da kendisi de buradan zeytinlik alarak çiftçilik yapmaya başlayan “Kalk Gidelim” dizisi oyuncularından Mehtap Bayri’ de bugün burada onur konuğumuz olarak aramızda. Kendisine de çok teşekkür ediyor, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nü kutluyorum…” dedi.

Ardından Yaraşlı Kadın Tiyatro ekibini, sergiledikleri tiyatro gösterisiyle kadının gücünü dile getirerek tüm salonu duygulandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.