Bodrum Gündem

TEKNOPARK’ta Yer Kiralamaları Başladı…

TEKNOPARK’ta Yer Kiralamaları Başladı…

“Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ndeki hizmet ve imkânlardan yararlanmak isteyen Girişimci’ ye Kanun ve Yönetmelik uyarınca yer tahsisinin yapılmasına başlandı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Ticaret Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesindeki hizmetlerden (TEKNOPARK) yararlanmak isteyenler için yer tahsisinin başladığı ifade edildi.

BODTO tarafından yapılan yazılı açıklamanın detayları şöyle;

Odamızın ilk kuruluş fikrinden itibaren katkı verdiği, Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi;  4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu uyarınca  12.10.2015 tarihli ve 2015/8165 sayılı Bakanlar Kurulu kararlarıyla ilân edilen  11.11.2015 tarihli ve 29529 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. “Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi” ilk günden buyana kurucu ortağı olduğumuz Muğla Teknopark A. Ş olarak 21.02.2020 tarihinde faaliyete geçmiştir.

Bu projede, Muğla İlimizin uluslararası rekabet gücünü artırarak, teknolojik yatırım ve girişimciliğin desteklenmesi ve  İthalata olan bağımlılığın azaltılması, öncelikli teknoloji alanlarında ticarileştirme, yerli kaynaklara dayalı enerji üretimi, enerji verimliliğinin geliştirilmesi, üretimde verimliliğin artırılması, gıda, tarım, su ve doğal kaynakların kullanımının etkinleştirilmesi, kalkınma için uluslararası işbirliği altyapısının geliştirilmesi gibi Ülke ekonomisine katkıda bulunacağı hedeflenmiştir. Bu nedenle “Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ndeki hizmet ve imkânlardan yararlanmak isteyen Girişimci’ ye Kanun ve Yönetmelik uyarınca yer tahsisinin yapılmasına başlanmıştır.

Bölgede faaliyet gösteren üyelerimiz, bu Bölgede gerçekleştirdikleri Ar-Ge faaliyetlerinin sonucunda ortaya çıkan özgün süreç, hizmet, yöntem, üretim tekniği, faydalı araç gereç, malzeme, yazılım, ürün ve sistemlerin Bölge içinde yer alan üretim birimlerinde ticari ürün haline getirilmesi, üretilmesi faaliyetlerini yürütmek üzere Muğla Üniversitesi yerleşkesinde bulunan şirket binalarında yer kiralayabileceklerdir.

Arge Firmalarının Muafiyetleri

  • Bölgede faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, münhasıran bu Bölgedeki yazılım, tasarım veya Ar-Ge faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları 31.12.2023 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden müstesnadır.
  • Bölgede çalışan; Ar-Ge, tasarım ve destek personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri 31.12.2023 tarihine kadar her türlü vergiden müstesnadır.
  • Bölge içerisinde faaliyette bulunan gelir veya kurumlar vergisi mükellefleri, yazılım, tasarım veya Ar-Ge faaliyetleri dolayısıyla 4691 sayılı Kanunda yer alan vergisel teşviklerden bütün halinde yararlanabilirler.
  • 31.12.2023 tarihine kadar uygulanmak üzere, Bölgede faaliyette bulunanlara Bakanlık tarafından uygun görülen alanlarda gerçekleştirecekleri projelerinin finansmanında kullanılmak üzere gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri tarafından sağlanan sermaye destekleri bu firmalara da sağlanır.
  • Kanuna göre teknoloji geliştirme bölgesinde ve ihtisas teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyette bulunan girişimcilerin kazançlarının gelir veya kurumlar vergisinden istisna bulunduğu süre içinde münhasıran bu Bölgelerde ürettikleri ve sistem yönetimi, veri yönetimi, iş uygulamaları, sektörel, internet, mobil ve askeri komuta kontrol uygulama yazılımı şeklindeki teslim ve hizmetlerinin, 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu kapsamında katma değer vergisinden müstesna tutulabilir.
  • Bölgelerde Kanun kapsamında yürütülen yazılım, Ar-Ge, yenilik ve tasarım projeleri ile ilgili araştırmalarda kullanılmak üzere ithal edilen eşya, gümrük vergisi ve her türlü fondan, bu kapsamda düzenlenen kâğıtlar ve yapılan işlemler damga vergisi ve harçtan istisnadır.

Bu konuda daha fazla bilgiye ve başvuru formlarımıza aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

MUĞLA TEKNOPARK AŞ:

  http://www.muglateknopark.com.tr/tr

  • E-Posta Adresi

[email protected]

[email protected]

  • Açık Adres

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Üniversite-Sanayi İş Birliği Koordinatörlüğü, Araştırma Laboratuvarı Merkezi (ALM) Kötekli Kampüsü PK: 48000 Menteşe/Muğla

  • Telefon Numaraları

+90 252 211 54 31

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.