Bodrum Gündem

CHP’li Belediyeler Örnek Oldu

Yaşanan salgın hastalık dolayısıyla CHP’li belediyelerin büyük bir duyarlılık içinde olduğunu ifade eden Alban, çalışmaları takdir ettiğini söyledi…

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bütün dünyada büyük bir salgına dönüşen Korona virüsüyle ilgili olarak başta Muğla Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Bodrum, Milas, Fethiye, Marmaris, Menteşe ve Datça ilçe belediyelerinin yaptıkları çalışmaları övdü.

CHP’li Alban, “Belediyelerimiz korona virüs salgınının ilk gününden beri olayın ciddiyetini kavramaları için yurttaşlarımızı hem uyarıcı hem de bilinçlendirici çok güzel çalışma yaptılar. Belediye ekiplerimiz, esnafımızdan sivil toplum örgütlerine kadar, toplumun tüm kesimleriyle diyalog içinde salgına karşı faaliyetlerini yürütmeye devam ediyorlar. Bu çalışmalar tüm belediyelere örnek olsun…” dedi.

Sağlık Görevlileri Özel Servislerle Hastanelere Ücretsiz Olarak Taşındı…

Yaşanan salgın hastalık dolayısıyla CHP’li belediyelerin büyük bir duyarlılık içinde olduğunu ifade eden Alban, çalışmaları takdir ettiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, ilk gününden beri Korona virüs vakasına karşı tedbirleri en üst seviyeye çıkardığını vurgulayan Alban, il genelinde bulunan hastanelerdeki sağlık görevlilerinin özel servislerle hastanelere ücretsiz olarak taşındığını hatırlattı.

Sular Kesilmedi, İcra ve Hacizler Durduruldu…

Büyükşehir Belediyesi’nin konutlarda iki ay boyunca, borca bağlı su kesme işleminin yapılmaması kararını aldığını belirten Alban, ayrıca belediye alacaklı muhtelif borçlara bağlı icra ve haciz işlemlerinin de durdurulduğunu söyledi.

Yurttaşların ulaşım araçlarında herhangi bir sağlık problemi yaşamaması için özel ve belediyeye ait toplu taşıma araçları ile taksilerin dezenfekte edildiğini kaydeden Alban, “Büyükşehir Belediyemiz ayrıca, kamuya ait binalar ile meslek örgütü hizmet ofislerinden, şehitliklerimize kadar dezenfektan işlemlerini yapmıştır” dedi.

Milletvekili Alban, “Büyükşehir Belediyemiz 13 ilçede otogarlar, toplu taşıma araçları, haller, kamu binaları ve ödeme noktalarında dezenfekte çalışmalarını arttırdı. Ekipler otogarlarda bulunan bekleme noktaları, bilet satış noktaları, asansörler ve yürüyen merdivenlerde dezenfekte çalışması yaptı. Bankamatiklere varıncaya kadar her yer dikkatlice temizlendi. Muğla halkının sağlığı için yapılan bu çalışmalar takdire şayandır…” diye konuştu.

Yurttaşların salgın nedeniyle çokça tükettiği kolonya ve koruyucu maske fiyatlarını yine Büyükşehir Belediyesi tarafından denetlendiğini vurgulayan Alban, yaşlı vatandaşların tahsilat hizmetlerini evlerinden ödemesine yönelik çalışma yapıldığını kaydetti.

Belediyelerimizin Çalışması Duyarlılığı Arttırdı…

İlçe Belediyelerin de benzer birçok hizmet verdiğini belirten Alban, özellikle sosyal medyadan yapılan bilgilendirici paylaşımların, halkın duyarlılığını arttırdığını kaydetti.

CHP’li ilçe belediyeleri bünyesinde oluşturulan kriz masalarıyla, ilçelerde korona virüs konusunda alınacak tedbirlerin hayata geçirildiğini, bu amaçla Acil Eylem planlarının devreye alındığını belirten Alban, halk sağlığını korumak amacıyla hayata geçirilecek tedbirlerin tüm belediye birimleri tarafından eksiksiz bir şekilde uygulanmaya başladığını ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP’li ilçe belediyelerinin çalışmalarının tüm belediyelerce örnek alınması gerektiğini işaret eden Alban, “Belediyelerimizin kısa, orta ve uzun vadedeki tüm planları hazır. Uygulanan etkin önlemler sayesinde Muğla’da halkın içi rahat. Tedbiri elden bırakmadan, bu beladan en kısa sürede kurtulacağımıza inanıyorum…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.