Bodrum Gündem

Nefes Kredisine Yoğun Talep Var

Bodrum Yarımadasında hizmet veren Denizbank Şubelerinin Müdürleri, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’u ziyaret ederek Nefes Kredisinin son durumu ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Denizbank Bodrum Şube Müdürü Murat Selçuk, Denizbank Bodrum Çarşı Şube Müdürü Birhan Kurt, Denizbank Ortakent Şube Müdürü Funda Yoran, Denizbank Turgutreis Şube Müdürü Deniz Dönel, Denizbank Yalıkavak Şube Müdürü Recai Baran “Nefes Kredisi”nde gelinen son durumu değerlendirmek için Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ile bir araya geldiler ve gazetecilerin de sorularını yanıtladılar. Denizbank Nefes Kredisi’ne yoğun bir talebin olduğunu ifade eden şube müdürleri, başvuruların yüzde 50’den fazlasının olumlu sonuçlandığını kaydettiler.

“2020 yılı zor bir yıl olacak…

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon genel bir değerlendirme yaparak Nefes Kredisi ile ilgili bilgileri paylaştı. TOBB ve KGF desteğinde yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp, KOBİ’lere nefes aldıracak “Nefes Kredisinin” 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesinin olmayacağını, geri ödemelerin ise 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacağını belirten Başkan Kocadon; “Geçtiğimiz haftadan bu yana ciddi ve yoğun bir başvuru oldu. Odamız üyelerinin finansman sorunlarını çözmesini temenni ediyoruz. Önümüzde belirsiz bir süreç var, pandeminin ülkemizde etkilerinin yaşanmaya başlamasıyla BODTO olarak üyelerimizin menfaatlerini korumak en öncelikli hedefimizdir. Bodrum gibi hizmet ağırlıklı ekonomilerde ise başta turizm sektörümüz için 2020 yılı umutlarımızı söndürmemeye çalışıyoruz. Ancak ayakta kalmak, istihdam yaratmak, üstüne para kazanmak oldukça zor olacak. Üyelerimizin tüm finansman ihtiyaçlarının başta nefes kredisi olmak üzere uygun faizli kredilerle çözülmesi bu süreci en doğru şekilde yönetmek açısından kolaylaştırıcı olmalıdır…” dedi.

Başkan Kocadon Oda Kayıt Belgesi isteyenlere hiçbir koşul öne sürülmediğini de vurguladı.

Bu Yatırım Kredisi Değil, Nefes Kredisi…

“İş insanları kredi miktarının düşük ve kredi verilirken aranan kriterlerden kaynaklı birçok işletmenin de bu krediden faydalanmakta zorlanıyor. Bu konuda oldukça yoğun eleştiriler var…” şeklindeki sorumuza yanıt veren Mahmut Kocadon, “Bu şikayetler bana da geldi ama bu adı üstünde Nefes Kredisii yatırım kredisi değil ki. Bunu alıp herhangi bir yatırım yapmayacağız. Biz bu krediyi alıp kriz dönemi geçinceye kadar ayakta durmaya çalışacağız ama DenizBank’ın yatırım yapacaklar için değişik kredi türleri var…” dedi.

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon “Odamıza kayıtlı üyelerimizden cirosu 25 Milyon TL’sına kadar olan işletmelerin 100,000 TL’ye kadar olan finansman imkanından faydalanabileceklerdir…” diyerek sözlerini tamamladı.

DenizBank’tan Koronavirüs ile mücadelede KOBİ’lere büyük NEFES…

Bodrum Yarımadasında hizmet veren Denizbank Şube Müdürleri gazetecilerin sorularını da tek tek yanıtlayarak şubelerindeki Nefes Kredisi durumu ile ilgili son bilgileri verdiler.  Denizbank Şube Müdürleri, şartları olabildiğince yumuşatmaya çalıştıklarını ve başvuruların yüzde ellisinden fazlasının olumlu sonuçlandığını söyleyerek “Herkes kredi için başvurusunu yapsın. Kriterleri olabildiğince yumuşatmaya ve çok az evrakla kredi başvurularına olumlu yanıtlar vermeye çalışıyoruz. Özellikle belirtelim haciz dışında, SGK veya vergi borcu olması bu krediyi almaya engel teşkil etmiyor. Nefes Kredisi dışında da çok özel şartlarda kredi paketlerimiz var. İhtiyacı olan iş insanlarımızı şubelerimize bekliyoruz…” dediler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.