Bodrum Gündem

Dodo Beach de Yürütmeyi Durdurma Kararı Almış…

Dodo Beach de Yürütmeyi Durdurma Kararı Almış…

Bodrum Belediyesi, yıkım işlemi duran Küdür Yarımadası’ndaki Dodo Beach adlı işletme ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada yıkım devam ederken, İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alındığı bildirildi.

Bodrum Gündem Haber

“Bodrum Belediye Başkanlığı’nın, ilçemiz Yalıkavak Mahallesi Küdür Mevkii 550 Ada 1 Parsel üzerinde yer alan Dodo Beach adlı işletme ile ilgili kamuoyu açıklaması şöyledir:

* Söz konusu işletme, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı 550 ada, 1 parsel numaralı mera alanının kuzey doğusundaki koyda yer almaktadır.

* İşletmeye ait yapılar için “İmar Barışı” kapsamında 18/08/2018 tarih ve 0TGY7M4N belge numaralı Yapı Kayıt Belgesi alınmıştır.

* Yapı Kayıt Belgesi, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonunun 13/03/2020 tarih ve 1307 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.

* İşletmenin bulunduğu alan, Küdür Yarımadasına ilişkin 11/02/2020 tarih ve 2096 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile tescil ve ilan edilen “Kesin Korunacak Hassas Alan” içerisinde kalmaktadır.

* Yapı kayıt belgesi iptalinin ardından tahliye ve yıkım işlemlerine Belediye gözetiminde işletme sahiplerince başlanmıştır.

* Yıkım devam ederken, Muğla 2. İdare Mahkemesinin E:2020/725 nolu dosyası altında 04/05/2020 tarihinde, yapı kayıt belgesinin iptaline ilişkin 13/03/2020 tarih ve 1307 sayılı Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

* Yapı Kayıt Belgesi iptali ile ilgili hukuki süreç Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yürütülecektir.

* Kesin Korunacak Hassas Alan içerisinde mera alanında kalan yapıların tahliyesi ve kaldırılması ile ilgili olarak Kaymakamlık Makamı ile birlikte 3091 sayılı Taşınmaz Mal Zilyetliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında işlemlere başlanılmıştır.

* İşletmenin önünde deniz üzerinde yer alan ahşap iskeleler ile ilgili olarak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) 01/06/2019 tarihinde 3 yıl süre ile ahşap iskele kira sözleşmesi imzalandığı, bu sözleşmenin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün 06/04/2020 tarih ve 67129 sayılı Olur’u ile feshedildiği ve Bakanlık tarafından Bodrum Kaymakamlığı’na söz konusu ahşap iskelenin tahliye edilmesinin gerektiği bildirilmiştir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Saygıyla duyurulur.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.