Bodrum Gündem

COVID-FREE Belgeli Çarşı Cafe Hizmete Girdi

COVID-FREE Belgeli Çarşı Cafe Hizmete Girdi

Yenilenen Bodrum Belediye Gıda Çarşısı’nda Covid-Free sertifikası ile hizmet verecek olan Çarşı Cafe törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Aras, “Bodrum’un kent estetiği Bodrum’un geleceğidir diye çıktığımız bu yolda ilk önce kendi kapımızın önünü süpürüyoruz” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Açılışa Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Prof.Dr. Nevzat Atlığ, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bodrum Belediye Birim Müdürleri, Gıda A.Ş. yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni, Prof.Dr. Cem Şen’in Bodrum Belediyesi tarafından koronavirüs salgını dolayısıyla başlatılan Covid Free belgesi sürecini anlatmasıyla başladı. Prof.Dr. Şen, açılışı yapılan kafeteryanın Covid Free belgesi sahibi olduğunu belirterek, Bakanlık genelgeleri ile Belediye kriterlerini yerine getiren tüm işletmelerin, sertifikasyon programlarının ardından komisyon tarafından denetlenerek Covid Free belgelerini alacağını belirtti. Şen, “Bu belgenin özelliği üzerinde bulunan QR kodu. Gelen müşteri bu kodu tarattığı zaman o işletmenin aldığı bütün belgeleri ve önemsedikleri bilgileri görebilecekler.” dedi.

Bodrum’u her anlamda özüne döndürmek için başlattıkları çalışmalarda önemli bir adımın daha tamamlandığını belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Ahmet Aras da orjinal projesinin dışında bazı eklentilerle gerçek kimliğini kaybeden Gıda Çarşısı’nın yeniden özüne döndüğünü söyledi. Başkan Aras konuşmasına şöyle devam etti:“Bodrum’un giriş kapısında olan bu çarşıyı ve meydanı Bodrum’a ve Bodrum halkına yeniden kazandırdık. Özellikle merkezi bölgede Bodrum’un karakteristiğini özünü korumak zorundayız. Bodrum’u kültürü, tarih, mimari yapısıyla doğasıyla koruyarak gelecek nesillere bırakmak biz yerel yönetimlerin asli görevidir.”

Gıda Çarşısı’ndaki dönüşümün, çevredeki işletmeleri de etkilediğini ve herkesin kendi mekanını güzelleştirerek sürece destek verdiğini belirten Aras, “Bodrum’un kent estetiği Bodrum’un geleceğidir diye çıktığımız bu yolda tüm çalışmalarımız boyunca bizlere destek olan başta esnaflarımıza, projede çalışan tüm arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Aras, Çarşı’nın meyhaneler sokağı ve manav fonksiyonlarının korunacağını vurgulayarak açılacak ihale ile esnafın çarşısına kavuşacağını söyledi.

Törende son olarak konuşan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da kent merkezlerinin meydanlarının o şehrin kimliği için son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Sayın Başkanın da ifade ettiği gibi, Bodrum’un geleneksel mimarisini yansıtacak şekilde burada düzenleme yapılması hepimizi mutlu etti. Bodrum’a yakışır şekilde yapılan bu çalışmalardan dolayı bizler de çok mutlu oluyoruz. İnşallah Bodrum’un her yeri insanımıza yakışır şekilde böyle düzenlenir. Bu tür kafelerin sosyal tesis olarak da hizmet ettiğini biliyoruz o açıdan Belediyemizin böyle bir hizmet vermesi önemlidir” diye konuştu. Yılmaz, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından açılış kurdelesini Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Prof. Dr. Nevzat Atlı ve Bodrum Belediye Gıda A.Ş. yöneticileri birlikte kesti. Açılışa katılanlar daha sonra kafe ve yenilenen Bodrum Belediye Gıda Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.