Bodrum Gündem

Sahipsiz Olduğu Sanılan Memleket Toprağının Bekçisiyiz

Sahipsiz Olduğu Sanılan Memleket Toprağının Bekçisiyiz
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Gençlik Örgütü üyeleri  Muğla Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Gençler basın açıklamalarındaSahipsiz olduğu sanılan memleket toprağının bekçisiyiz” dediler. 
Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Gençlik Örgütü  üyeleri bugün Muğla Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP İl Örgütü üyeleri ile CHP Muğla İl kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel Korkut’ta destek Verdi.

CHP Muğlaİl Gençlik Örgütü Başkan Yardımcısı Avukat Azat Öztürk “Geçtiğimiz günlerde Gerçek Hayat isimli dergi tarafından yapılan hilafet çağrısı yandaş medya grupları ve şahıslar tarafından kamuoyunda paylaşılmıştır. Cumhuriyetin, demokrasinin ve kurucu ilkelerin yılmaz neferleri olan biz gençliğin, sahipsiz olduğu sanılan memleket toprağının bekçisi olduğumuzu buradan yineliyoruz, hilafet çağrısı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Hilafet Çağrısı Yapanlar Hakkında Suç Duyurusunda Bulundular 

Öztürk açıklamasının devamında ise “ Hilafet çağrısı yapanlar hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca halen bir işlem yapılmamıştır. Cumhuriyet’i ve Anayasa’yı hedef alan bu kişilere karşı ünvanında “Cumhuriyet” olan tek makamın bu vasfına uygun hareket etmeye davet ediyoruz. Anayasa’yı ve Cumhuriyet’ in kurucu ilkelerini alenen yok sayan gerici zihniyetin hedefi açıktır. Halkı kin ve nefret düşmanlığına tahrik eden, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden bu zihniyetin karşısında olduğumuzu laik, sosyal, hukuk devletinin mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizi bildiriyoruz. Bu nedenle suç duyurusunda bulunarak bu sürecin takipçisi olduğumuzu, Cumhuriyetin, demokrasinin ve kurucu ilkelerin yılmaz neferleri olan biz gençliğin, sahipsiz olduğu sanılan memleket toprağının bekçisi olduğumuzu buradan yineliyoruz”diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.