Bodrum Gündem

Büyükşehirde Çoğunluk Yeniden Millet İttifakına Geçti

Büyükşehirde Çoğunluk Yeniden Millet İttifakına Geçti

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile alınan karar doğrultusunda 7 olan komisyon üye sayısı 5 CHP, 3 AKP ve 1 MHP olmak üzere 9 üye olarak belirlendi. Yapılan oylamanın ardından meclis komisyon başkanlıkları ve komisyon üye sayısı çoğunluğu tekrar Millet İttifakına geçti.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün başkanlığında Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti.

Geçtiğimiz ay Ula Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Fikret Uzunhasan’ın vefatı üzerine mevzuat gereği Ula Belediye ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AKP’li Biray Taşkesiği yeni meclis üyesi olmuştu. Bunun üzerine yapılan oylamada Meclis komisyon üye sayısı 7 olarak kalmış, yapılan seçimin ardından 3 CHP, 3 AKP ve 1 MHP olmak üzere her komisyona 7’şer üye seçilmişti.

Ancak İyi Parti grubunda yer alan Milas Belediye ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürsel İnce’nin CHP’ye geçmesinin ardından Büyükşehir Meclisinde meclis aritmetiği değişti. Değişen üye sayıları nedeniyle CHP grubu tarafından komisyonların ve komisyon başkanlarının tekrar belirlenerek 7 olan üye sayısının 9’a çıkarılması için teklif verildi. Oy çokluğu ile kabul edilen teklifin ardından yapılan seçim sonrası komisyon üye sayıları 5 CHP, 3 AKP ve 1 MHP olarak belirlendi. Böylelikle Muğla Büyükşehir Belediyesi komisyonlarının ve komisyon başkanlıklarının tamamı CHP’ye geçmiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.