Bodrum Gündem

Duvardan Duvara Halı ve Otel Halısı Alacaklara Öneriler

Duvardan Duvara Halı ve Otel Halısı Alacaklara Öneriler

Duvardan duvara halı seçerken dikkat etmemiz gereken birkaç konudan bahsedeceğiz.  Duvardan duvara halıların en çok kullanıldığı yerler olan otel projelerinde, kullanılacak otel halısı neye göre seçilmeli, dekorasyonda halıların yarattığı etkiler neler; bu yazımızda bunlara değineceğiz.

Duvardan Duvara Halı ve Otel Halısı Fiyatları

Otel halısı fiyatları birçok değişkene göre farklılık göstermektedir. Bu değişkenler arasında en çok; kullanılan materyal, nakliye masrafları, halının dokuma sıklığı ve yüksekliği, halının toplam metrajı vb. etkenler yer almaktadır.  Duvardan duvara halı alırken toplam metrajı göz ardı etmemeniz gerekmektedir. Eğer otel, ofis vb. işletmeler için duvardan duvara halı sipariş edecekseniz, Nurteks gibi halı üreticisi firmalar ile çalışarak maliyetlerinizi daha da aşağıya çekebilirsiniz. Eviniz için alacağınız duvardan duvara halılar ise perakende satışa girdiği için, m2 birim fiyatları daha farklı olacaktır. Bu sebeple doğru satıcıyı bulmak maliyetleri değiştirmektedir.

Duvardan Duvara Halı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

  • Özellikle küçük odalar için açık renklerde duvardan duvara halı seçilmesi odayı daha büyük göstereceği için ilk tavsiyemiz, küçük alanlar için açık renkleri tercih etmeniz yönünde olacaktır.

Büyük odalar ve koridorlar için açık renkleri tercih edebilirsiniz. Koyu renk halıların olduğu odalar, doğru aydınlatma ile gerekli şıklığı yakalayabilir.

  • Dekorasyonu tamamlayıcı olarak duvardan duvara halı seçimi yaparken iplik türüne de dikkat etmek yaranıza olacaktır.
  • Yoğun kullanım alanları için seçeceğiniz otel halısının sık dokunmuş olmasına özen göstermelisiniz. Halı yoğun kullanımlarda eskiyip yıpranabilir, bu da kısa vadede yüksek maliyete sebebiyet verebilir.
  • Duvardan duvara halı seçimi yaparken yine dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik iplik sıklığı ve yüksekliğidir. Bu direkt olarak kullanım süresini etkileyecektir.

Duvardan Duvara Halı Nereden Alınır?

Duvardan duvara halıyı hangi amaçla kullanacağınız burada en önemli olan konulardandır. Eğer otel halısı olarak duvardan duvara halı alacaksanız, Nurteks gibi üretici şirketleri tercih edebilirsiniz. Üretici firmalar otelinizin konseptine uygun olarak halıları üretirler. Desen ve renk seçeneği otelin dekorasyonuna göre; mimar, tasarımcı tarafından belirlenir. Yine sizin istediğiniz teknik özellikler ile de o halı üretilir. Eğer perakende olarak duvardan duvara halı alacaksanız üretici firmaların bayilerinden veya halı mağazalarından ürünü satın alabilirsiniz.

Otel Halısı Olarak Hangi Halıları Tercih Etmeliyiz?

Otel uygulamalarında en sık duvardan duvara halılar tercih edilir. Yine parça halılar da birçok otel dekorasyonunda tercih edilmelidir. Temizliği kolay olan, antibakteriyel ürünleri tercih etmek halının ömrünü uzattığı gibi kullanımının da verimli olmasını sağlayacaktır. Otel halısı seçerken dikkat etmeniz gereken ilk şey kullanım alanına uygun olan halıyı seçmektir. Dekorasyon ile uyumlu bir desen ve kullanım yoğunluğuna göre bir halı seçiyor olmak, en doğru seçimi yapmanın ilk anahtarıdır. Teknik özellikleri halının kullanım süresini belirler. Otellerin ortak alanları için seçilen halıların yüksek iplik sıklığına sahip olması önemlidir. Oda gibi alanlar daha az sıklığa sahip halılar tercih edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.