Bodrum Gündem

Bugünler de Geçecek

Bugünler de Geçecek

2020-2021 Eğitim Öğretim yılına başladığımız bugün bir çok öğrencimiz okula gidemedi, evlerinde bilgisayar başında online eğitim almaya çalışıyor.

Çocuklarımız gelecek diye sınıflarımızı, okullarımız hazırladık. Ancak İlkokul 1,Ortaokul 8 ve Lise 12.sınıf öğrencilerimizle yüz yüze eğitime başlayabildik. Açılış töreninde çocuklarımızın birçoğunu görememek, hepimizi çok üzdü. Ekran başından çocuklarımıza sevgilerimizi yolladık. Bizler bugünlerde küçücük bilgisayar ekranından çocuklarımıza ders anlatmaya çalışıyoruz. Sıraların arasında gezerken hasta olanı, üzüntülü olanı tespit ederdik oysaki. Sessizliğe gömülmüş, içsel yalnızlığında gezen çocukları teneffüslerde bulur yavaşça yanına gider ,omuzlarına dokunurduk. Yüreklerindeki çıkmazlar bu sayede çözülürdü. Öğrencilerimizle kurduğumuz göz teması ve gönül bağının ne kadar önemli olduğunu hepimiz daha iyi anladık.

Bugünler geçecek, tekrar okullarımızda ziller çalacak, koridorlar çocuk sesleriyle çınlayacak. Biz öğretmenler çocuklarımıza kucak açıp sevgiyle onları bağrımıza basacağız. Ruhumuz onlarla bütünleşecek. Şu anda hüzünlüyüz, yarı tarafımız yok gibi. Boş sınıflarda ve koridorlarda içimiz buruk dolaşıyoruz.

Sevgili anneler ve babalar, sabırlı olalım, çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli, eğitim bir şekilde tamamlanacak. Çocuklarımıza evde moral verelim, umut ve sevgi ile besleyelim. Bol bol kitap okutalım, sorumluluklar verelim .Onları hayata hazırlayalım, yarına dair umutlarını çoğaltalım. Sizlerin ışık olması, yürekli olması çok değerli. Yolun sonu mutlaka aydınlık olacak, yeter ki çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı yerinde olsun. Okullarımız açıldığında akademik ve sosyal her türlü eksiği elbirliğiyle tamamlayacağız. Unutmayalım ki eğitimin temeli sevgidir.

Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık yarınlarını oluşturacak sevgili öğrencilerimize ve fedakar öğretmenlerimize 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.