Bodrum Gündem

ZKayatölyesi, Üretmeyi ve Öğrenmeyi Seven Kadınları Bekliyor

ZKayatölyesi, Üretmeyi ve Öğrenmeyi Seven Kadınları Bekliyor

 

Bodrum’un Turgutreis mahallesinde 2020’nin son günlerinde açılışı yapılan ZKayatölyesi, üretmeyi, öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi seven kadınların durağı oldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2020’nin son günlerinde açılışını Bodrum Belediye Başkan yardımcılarından Ummuhan Yurt’un yaptığı ZKayatölyesi, üretmeyi, öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi seven her yaştan kadının Turgutresi’te ki durağı oldu.

Mavi saçları, güleç yüzü ve sempatik tavırları ile misafirlerinin ilgi odağı olan genç girişimci, Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Zeynep Kaya, çocukluk hayalini Bodrum’un Turgutreis Mahallesinde hayata geçirdi.

“Üreten Kadınların El Emeklerini Kazanca Dönüştürmelerine Yardımcı Olacağız…”

Zeynep Kaya, sanat atölyesi ile ilgili olarak “Birçok eğitime ve eğitmene ev sahipliği yaparak, birlikte kahvemizi ve çayımızı yudumlarken beraberce üretip güzel ve keyifli vakit geçireceğiz. Zkaya atölyesinin en büyük hedeflerinden biri de üreten ve beraber çalışmaktan mutluluk duyacağımız girişimci kadınların el emeklerini sergileyerek kazanca dönüştürmelerine de yardımcı olmaya çalışacağız. “ dedi.

“Bir Gün İmzam Markam Olacak”

32 yaşında ve her daim sanatın içinde olan ve akademik eğitimini de endüstri ürünleri tasarımı üzerine alan Zeynep Kaya ZKayatölyesi konuşmasına şöyle devam etti “Bir buçuk yıl önce Turgutreis’e yerleştim. Hayatım boyunca sanatın içinde oldum. Her zaman imzamın markam olacağı yönünde bir söylemim vardı. ZKayatölyesi bu markanın can bulmuş halidir. Burada dikiş, örgü, keçe işleme, sabun yapımı, seramik, ahşap boyama gibi hobi alanlarının hemen hemen her birinde işin uzmanları tarafından eğitimler vereceğiz.

Yoga, nefes terapisi, eğitim koçluğu gibi bireysel çalışmaların yanı sıra akademik olarak özel derse ihtiyaç duyan öğrencilere de sanat atölyesinin üst katında hizmet verilirken Bodrum’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara da Türkçe dersleri verilecek. “

Kurslara katılmak isteyen 65 yaş üstü için Bodrum Kaymakamlığından özel izin aldıklarını kaydeden Zeynep Kaya, atölyede yapılacak her türlü çalışmanın kesinlikle pandemi koşulları gözetilerek hayata geçirildiğinin altını çizdi.

Mavi saçlı kız; sıcak, samimi bir ortama sahip mavi tenteli atölyede üretmeyi, öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi seven her yaştan kadını misafir etmekten mutluluk duyacağını belirterek konuşmasını sona erdirdi.

.

Yorumlar

  1. Emel GÖZÜGÜZEL dedi ki:

    Çok güzel bir düşünce bizimde el emeklerimizin sergileyip satışa sunacaklar hayırlı olsun bol kazançlar inşallah 👍👍👏