Bodrum Gündem

Akp halkın gündemiyle ilgilenmiyor

Akp halkın gündemiyle ilgilenmiyor

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, yandaş iş adamlarına kaynak bulmak için yeni bir yasa daha çıkarıldığını belirterek, “Kefen parasını harcadılar, gerekirse devleti bile satarız diyorlar. Şatafat da israf da bitmiyor. Devleti, yandaş iş adamı kredi bulsun diye kefil yaptılar” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri yapılan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde konuşan CHP’li Alban, yap-işlet-devret projeleri kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı özel bütçe kanunu idareler tarafından imzalanacak, borç üstlenim anlaşmalarına bakanlığın taraf olacağını kanun teklifinde yer aldığını kaydederek, “Bu ne demek? Dünyanın büyük finans kuruluşları artık AKP iktidarına, yöneticilerine, ekonomiye güvenmiyor demek, size iş yapan firmalara kredi vermiyor demek. Merkez Bankası kasasını boşalttınız, şimdi, yandaşlara kredi çekmek için devlet kurumlarını kefil gösteriyorsunuz” diye konuştu.

Yandaş iş adamı kredi çekebilsin diye devleti kefil yaptılar

“Bizim içinde olduğumuz krizle, pandemi koşullarında getirdiğiniz bu kanun teklifinin hiçbir ilgisi yok. Siz vatandaşın derdine değil, yandaşın derdine çare arıyorsunuz” diyen Alban, ‘’çiftçi perişan ona mı çözüm arıyorsunuz? Esnafa borç batağında bunu mu kurtarıyorsunuz? Memur, emekli, işçi bitmiş tükenmiş onlara yardım elini mi uzatıyorsunuz? Hayır, bunların hiçbirini yapmıyorsunuz. Siz, bir avuç yandaşa, iş adamına nasıl yeni kaynak buluruz onun derdindesiniz” dedi.

CHP’li Alban, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben buradan tüm yurttaşlarıma sesleniyorum: Merak etmeyin, az kaldı az, AKP gitti gidiyor. Siz gidince ne olacak biliyor musunuz? İsraf bitecek, talan bitecek, yağma bitecek, yalan bitecek, tüm Türkiye’nin yüzü gülecek, herkes özgür kalacak. Bu halk özgürlüğü hak ediyor, yüzünün gülmesini hak ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.