Bodrum Gündem

BODER Başkan Adayı Itır Köylü; “Bodrum turizmi güncelleniyor mottosu ile ekip olarak bir yola çıktık.”

BODER Başkan Adayı Itır Köylü; “Bodrum turizmi güncelleniyor mottosu ile ekip olarak bir yola çıktık.”

BODER Başkan adayı Itır Köylü “Bodrum turizmi güncelleniyor mottosu ile ekip olarak bir yola çıktık ve yeni döneminde yönetimine aday olduğumuz derneğimiz için, yeni yönetim kurulumuzun ortak aklı ile, kendimize bir vizyon, misyon ve çalışacağımız yolda kendimize ilke edineceğimiz bir değerler bütünü belirledik.” Dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Divan Başkanı Orhan Kavala “İlk konuşma hakkı için kurayı mı tercih edersiniz yoksa kendiniz mi anlaşırsınız…” şeklindeki sorusuna Ömer Dengiz “Önce Kadınlar…” dedi. Bu söylem salondakilerce alkışlandı ve ilk sözü Itır Köylü aldı.

Itır Köylü konuşmasına “Bugün burada derneğimiz için yeni bir yönetim kurulu seçeceğiz ve bildiğiniz gibi bu göreve talibiz.  İfade etmeden geçmemeliyim ki bu seçim sürecini taraf yaratmadan ve bir STK seçimi yapacağımızın bilinciyle fikirlerimizin yarıştığı şekilde tamamlayabildiğimiz için çok mutluyum.” Diyerek başladı.

Turizm STK’larına ilham kaynağı olabilecek bir yönetim modeli

Derneği bölgede büyük bir turizm örgütlenmesi yaparak özveriyle bugünlere getiren büyüklere, eski yönetimlere ve mevcut dönem başkanı Halil Özyurt’a şükran ve teşekkürlerini sunan Itır Köylü konuşmasına şöyle devam etti “Ancak bizler onların başladığı işi, turizm STK’larına ilham kaynağı olabilecek bir yönetim modeli kurgusuyla derneğimizi, up grade etmeyi yani yükseltmeyi hedefliyoruz.

 Peki bunu nasıl yapacağız? 

 Bildiğiniz gibi Bodrum turizmi güncelleniyor mottosu ile ekip olarak bir yola çıktık ve yeni döneminde yönetimine aday olduğumuz derneğimiz için, yeni yönetim kurulumuzun ortak aklı ile, kendimize bir vizyon, misyon ve çalışacağımız yolda kendimize ilke edineceğimiz bir değerler bütünü belirledik. 

Bodrum’da Eğitimli Sürdürülebilir Turizmi

Görüyorsunuz ki,

Vizyonumuz,

Bodrum’un mutluluğuna ve Ege turizmine ilham kaynağı olan bir STK modeline ulaşabilmek.

Misyonumuz,

Bodrum’da olmaktan keyif alan herkes için, biz bir aileyiz bilinciyle, dinamik ve stratejik hedef odaklı bakış açısı ile paydaşlarının mutluluğuna odaklanarak, turizmde sürdürülebilirlik için sinerji yaratmak.

Ve bu yolda kendimize ilke edindiğimiz değerler bütünü ise,

Sürdürülebilirlik için, ekosisteme, insana, farklılıklara, sistematiğe, yerele, kültüre ve tarihine saygılı, verilerle konuşan bir yönetim olmak.

Bunun için en iyisini yapmak istiyoruz, o yüzden sektörümüze bir çok sorunu çözebileceğine inandığımız BEST’i yani Bodrum’da Eğitimli Sürdürülebilir Turizmi kendimize slogan olarak belirledik.

Bunu yapabilmek içinde derneğimizi şimdi size anlatacağım kurgu ile güncelleneceğiz.

Öncelikle bu doğrultuda kendimize 4 tane ana strateji belirledik. 

Bunlar,

Paydaşların mutluluğu, Turizmde Global Rekabete Karşı Bölgeyi Kazandırmak, İşbirliklerin Yönetimi ve Sürdürülebilir Mesleki ve Sektörel Gelişim.

Bu doğrultuda şöyle bir yapı kurduk. Derneğimizi üzerimizde bir çatı olarak düşünürsek, Boder bizim çatımız.

Stratejilerimiz, çatımızı destekleyen destek kirişimiz, projelerimiz ve yapacaklarımızı bölümlendirdiğimiz 4 başlığımız bizim kolonlarımız ve bu yapıyı taşıyan temelimiz, bizim vizyonumuz ve misyonumuzu oluşturuyor.

Şimdi size kısaca, bu başlıklar bizce neyi ifade ediyor ve bu konularda ne gibi proje ve hedeflerimiz var biraz açıklamak istiyorum.

Gördüğünüz gibi bu başlıklar altında yaptığımız çalışmalar sonucu fikirlerimizi somut projeler haline getirdik. Kurduğumuz yapının ilk kolonu, Kurumsallaşma. Biz çağı yakalamayı çok önemsiyoruz ve derneğimizi daha kurumsal bir yapıya dönüştürerek hem bizden sonraki dönemler için sürdürülebilir sinerjiye sahip bir dernek modeli hem de üyelerimize daha fayda sağlayan bir dernek olmak istiyoruz.

Kurumsallaşmayı şu cümleyle tanımlıyoruz.

Üyelerinin Tam Katılımı İle; Mevcut Durumunu Analiz Ederek Nerede Olmak İstediğini Bilen ve Oraya Nasıl Ulaşacağı İle İlgili Sistemlerini Kuran, Hedeflere Yaklaşımını Sürekli Sorgulayan ve Üyelerine İletişim Araçlarını Kullanarak Her Ay Hesabını Veren, Ülke, Bölge ve Üye Menfaatini Odağına Alarak Üyelerin Geleceğini Şekillendirmede Onların da Geleceğini Belirginleştirerek ve Kazandırarak Sürdürülebilirliğini Sağlayan, Kendi Dönemine Değil Geleceğe Odaklanan Kurumsallaşmış Bir BODER…

Bu doğrultuda kendimize belirlediğimiz sloganımız da,

«Together We Shape The Future»

Peki bunun için ne gibi projelerimiz var? Sizlerle hemen paylaşayım ancak gördüğünüz gibi yapmak istediklerimiz ve hedeflediklerimiz çok fazla, bu yüzden, sunumumu çok uzatmamak adına, şimdi sizlere bir kaçını seçip anlatacağım.

Öncelikle yeni dönem aday yönetim kurulumuz için biz kendimize bir vizyon, misyon ve değerlerimizi belirledik ancak bundan sonrası için biz bir aileyiz bilinciyle ve tüm üyelerimiz bir yönetim kurulu üyesiymiş gibi yakın bir iletişim içerisinde olmayı istiyoruz. Bu yüzden ilk olarak yapmayı planlanladığımız Kurumsal Kültür Öğeleri Çalıştayı ile derneğimizin yeni vizyon, misyon ve değerlerini üyelerimiz ile birlikte belirleyeceğiz.

Devamında, bundan sonrası için haber akışı daha güçlü ve üyelerimiz derneğimizin faaliyetlerini daha iyi takip edebilsinler diye aylık e-bültenler hazırlayarak bilgilendirme yapacağız.

Başka bir projemizden bahsetmem gerekirse, bildiğiniz gibi hep çağı yakalamanın önemini vurguluyorum, bu nedenle web sitemizden başlayarak, dijitalleşen ve bu yönde üyelerine öncü olabilecek bir dernek olmayı hedefliyoruz.

Burada gördüğünüz diğer projelerimizi sizlere gerçekleştirerek göstermek istiyoruz ve bir kaçından bahsederek şimdi yapımızın bir diğer kolonuna geçiyorum.

Çalışmamızı bölümlendirdiğimiz 2. başlığımız, gördüğünüz gibi Kazandıran Bir Bodrum Turizmi. Şu cümleyle açıklayabilirim,

Kurduğu Ulusal ve Uluslararası Network ile Lobicilik Faaliyetleri Yaparak Potansiyel Yatırımcıyı, Misafiri Cezbetme ve Üyesine Yeni Fırsatlar Sunma, Yaptığı  Planlı Etkinlikler ve Turizmde Çeşitlilik Kazandırma İle Sürekli Yaşayan Bir Turizmi  Bodrum’a Kazandırma, Sezonu Uzun, Mutlu Misafirleri İle Doluluk Oranı Yüksek, Sürdürülebilir Turizm Anlayışı İle Stratejik Pazarlama Teknikleri Uygulayarak Lüks Turizmde Marka Olmuş Bir Bodrum’da, Oluşturduğu BODER Standartları İle Üye Sinerjisini Kullanarak Üyesine Kazandıran Bir BODER…

Burada lüks tanımını doğru anlaşılabilsin diye biraz açmak istiyorum. Bildiğiniz gibi lüks tanımı artık değişti. Biz burada lüksü tanımlarken, hem en küçük aile pansiyonunda sahibinin kendi yaptığı zeytini misafirine servis etmesi, hem de luxury segmentte bir otelin iskelesinde tertemiz bir denize giren mutlu misafirler için, hizmet kalitemizi yükseltmeyi amaçlayarak bu tanımı yaptık.

Bu doğrultuda kendimize belirlediğimiz sloganımız da,

«Win Win in Bodrum Tourism»

Şimdi sizlere bu konuda yapmak istediklerimizin bir kaçından bahsetmek istiyorum.

İlk olarak, kuracağımız “Boder Sinerji” isimli portal ile,  paydaşlarımızdan alacağımız indirim ve fırsatları sizlerle buluşturarak üyelerimize maliyetten başlayarak kazandırmayı hedefliyoruz.

Bir başka projemiz, hepimizin sorunu olan yetenekli iş gücü arayışımıza çözüm olabilmek adına yine web sitemize katacağımız bir yenilik olan “Boder Kariyerim Merkezi” ile iş arayan ve iş vereni buluşturacağız.

Son olarak, kentimiz doğasıyla ve dünden bugüne gelen turizm geçmişiyle, Ege’nin en güzel turizm destinasyonlarından biri ve sektör olarak zor bir dönemden geçmekteyiz. Bodrum her geçen gün kalabalıklaşıyor ve turizm yatırımı dışında yapılaşıyor ancak bizler kentimizin turizm dokusu bozulmasın ve sektörümüz eski hacminde turizm yapabilsin istiyoruz ve sürdürülebilir turizmi çok önemsiyoruz. Bu yüzden düzenleyeceğimiz Turizm’de Sürdürülebilirlik Çalıştayları ile kentimizin yüzünü tekrar turizme döndürmeyi hedefliyoruz.

Yine sunumumuzu çok uzatmamak adına çalışmamızı bölümlendirdiğimiz 3. konu olan Eğitim, Koçluk ve Danışmanlık başlığımız altında düşündüklerimizi şu cümleyle açıklamak istiyorum.

Bodrum Turizmi Paydaşlarının Profesyonel/Mesleki/Yönetsel Gelişimini Sağlamak, Ayrıca Otelciliğin Kurumsal Yönetim ve Yönetişim İlkeleri Doğrultusunda Sürdürülebilirliğini Sağlamak ve Desteklemek İçin İşverenlere Kurumsallaşmalarında Yol Arkadaşı Olmak. Nesiller Boyu Otellerinin Sürdürebilirliğini Sağlayan Kuşakları Önce Bodrum’a Sonra Dünyaya Kazandırmak.

Bu doğrultuda kendimize belirlediğimiz sloganımız da,

«We Unite The Best and We Grow Together»

Şimdi yine bu başlık altında yapmayı planladıklarımızdan bahsedeyim.

Öncelikle dernek sekreteryamızı bir çözüm masası gibi düşünerek, üyelerimiz bize ulaştığı anda sorularına yanıt alabilecekleri, mevcut ve güncel kurum ve kuruluşlardan gelen bilgileri hızlı bir haber akışı içinde sizlere ulaştırabilecekleri bir yapı olarak düzenlemeyi planlıyoruz.

Bir başka projemiz, BODx konuşmaları adı altında, online platform aracılığı ile, sektörde tecrübeli isimlerin tecrübelerinden yararlanarak üyelerimiz arasındaki network ü güçlendirmek.

Bu başlık altında gördüğünüz gibi yapmayı planladığımız bir çok proje ve danışmanlık konusu var ancak yine çok uzatmamak adına son olarak yine web sitemizden ulaşabileceğiniz “BODlib” adında bir turizm e-kütüphanesi kuracağız ve bu sayede sektörümüz ile ilgili güncel bilgiye erişiminizi kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.

Ve son olarak çalışmamızın 4. başlığı ve yapımızın son kolonu olan İş Geliştirme ve Verimlilik başlığını şu cümleyle açıklayabiliriz.

Üyelerimizin İşletmelerinde İsraf Noktaları Hakkında Farkındalıklarını Arttırıp, Yalın Teknikler, Düşünce Renovasyonu ve Turizmde Tasarım vb. Danışmanlık Destekleri İle İsrafları Yok Edecek, Maliyetleri Düşürecek Çalışmalarda Üyelerimize Yol Arkadaşı Olmak ve Üyelerimizi Her Türlü Kriz ve Risk Durumuna Hazırlayarak, İşbirliklerin Yönetimi İle Kar Merkezi Haline Getirmek.

Bu doğrultuda kendimize belirlediğimiz sloganımız da,

«Take Your Business To The Next Level»

Şimdi gelelim bu konu ile ilgili projelerimizin bir kaçına.

Son yıllarda sektörümüzün geldiği noktada maliyetten kazanmanın önemini vurgulamıştık. Enerji Verimliliği ve Enerji Maliyetlerini Düşürme ile İlgili Çalıştay ve paydaş kurumlarla yapacağımız projeler ile üyelerimizin satın alırken kar edebilmelerini amaçlıyoruz.

Bir diğer proje konumuz, bildiğiniz gibi 2 yıldır hiç birimizin önceden tahmin edemeyeceği bir pandemi gerçeği ile uğraşıyoruz ve otellerimizde bu krizi yönetmeye çalışıyoruz. Hazırlayacağımız Otel Risk Yönetimi Yapma ve Kriz Senaryoları El Kitabı ile üyelerimizi olası kriz durumlarını en az zararla atlatabilecekleri bir kılavuz kazandırmayı hedefliyoruz.

Yine son olarak, Acenta ve Tur Operatörleri ile İş Geliştirme Çalıştayları düzenleyerek bölgemize alternatif pazarları getirmeyi ve doluluk hacimlerimizi arttırmayı hedefliyoruz.

Gördüğünüz gibi yeni bir yapı kurmak istediğimiz derneğimiz ile ilgili ve bu yapıyı nasıl kuracağımız ile ilgili bir çok fikir ve projemiz var.

Bu görselde sizlere nasıl bir çalışma tarzı izleyeceğimizi anlatmak istedik.

Öncelikle sizlerle birlikte çalıştaylar düzenleyip, çalışacağımız konu hakkında farkındalık yaratarak, çıkan fikirler doğrultusunda projelendirmek, kampanyalar ile konuyu somutlaştırmak ve iyi uygulamaları sizlerle paylaşacağımız bir çalışma düzeni oluşturduk.

Bunu da çok güzel bir ekip ile yaptık. Burada fırsat bulmuşken, bana ekip ruhunun güzelliğini ve güvenini hissettiren ekibime çok teşekkür, ediyorum.

İyi ki varlar.

Ve son olarak yeni dönem aday BODER Yönetim Kurulu olarak,

İnanıyoruz ÇÜNKÜ,

Teoriyi Pratiğe dönüştürme enerjisine ve geleceğe odaklı sistematiğe sahibiz,

Deneyimlerden ve gençlikten nasıl faydalanacağımızı biliyoruz, çünkü biz aile birliğine inanıyoruz,

Kadın-Erkek ayrımı yapmadan Farklılıkların Yönetimine, Gücüne ve Sinerjisine inanıyoruz

Her ölçek ve segmentteki otellerimizin güçlü yönlerinden faydalanarak birlikteliğin gücüne inanıyoruz,

Her şeyden önce sonuçta yapacaklarımız ile üyemizin mutluluğunu ve kazanmasını önemsiyoruz.

Beni ve ortak aklımızın ürünü olan çalışmamızı dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.