Bodrum Gündem

İktidar Ülke Alevlere Teslim Olmuşken Adeta Seyretti

İktidar Ülke Alevlere Teslim Olmuşken Adeta Seyretti
31.07.2021
0
A+
A-

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu Türkiye’nin güneyini kaplayan orman yangınları ile ilgili açıklamada bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’nin güneyini kaplayacak şekilde gelişen ve 21 ilde meydana gelen 63 orman yangınının etkileri hala sürdüğünü belirten CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu açıklamasına şu ifadeler ile devam etti;

“Orman yangınlarının başladığı ilk günden itibaren, müdahale konusunda yetersiz kalınması, yangın söndürme uçaklarını hangara terk etmiş olan Türk Hava Kurumu’nun müdahalede bulunmaması yangının boyutunun ve etkisinin gittikçe büyümesine yol açmıştır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Osman Gürün, kentte çıkan ve etkisini hızla arttıran yangınlara ilişkin, kayyım yönetimindeki THK’yi uçak kiralamak için aradığını, ancak çıkan görevliden ‘Burada kimse yok. Herkes saat 15.30’da çıktı. Yarın sabah arayın’ yanıtını aldığını açıkladı.

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise, katıldığı bir televizyon programında, THK’nin yangınlarla ilgilenmemesi eleştirisi üzerine “Bu akşam bir özel durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. Oraya gitmek durumunda kaldım” cevabını verdi.

2010 yılından 2017 yılına kadar, yurtdışında meydana gelen orman yangınları için destek olarak yangın uçakları gönderen Türk Hava Kurumu, Türkiye’de son zamanların en etkili orman yangınlarına yönelik herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, THK’nin elinde uygun uçak bulunmuyor diyerek, kayyum eliyle THK’yi bitirdiklerini itiraf etmiş, helikopterler uçaklardan daha etkili demesinin ardından ise Rusya’dan uçak kiralayarak kendini ele vermiştir. Bakana soruyoruz: Helikopterler daha etkili ise Rusya’dan 203 Milyon dolara neden yangın söndürme uçağı kiraladınız?

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, orman yangınlarının ülkemizin geleceğinin ortak sorunu olduğundan hareketle, Türk Hava Kurumu’nu bitiren kayyum politikalarını eleştirerek, yapıcı bir tavırla yeni bir model önerdiğini açıkladı. Buna göre atıl durumda olan bu uçaklar için şöyle dedi: “Bu uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim.”

THK’yi bitirenler, orman yangınlarına etkin ve nitelikli bir müdahalede bulunamayanlar,

630 milyon liraya Marmaris’e saray yaparken para bulanlar, yangın uçaklarına gelince para bulamamıştır.

21 il 63 bölgede meydana gelen orman yangınları bir kez daha göstermiştir ki, bir ülkenin itibarı Saray’larla değil; insana ve doğaya verdiği değerle ölçülür. Yanan sadece bir ağaç değil. Soluduğumuz hava, içtiğimiz su, sofradaki ekmeğimiz çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız geleceğimiz de yanıyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.