Bodrum Gündem

Elif Çağlar Caz Quartet Gümüşlük’te caz rüzgârları estirecek

Elif Çağlar Caz Quartet Gümüşlük’te caz rüzgârları estirecek

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Elif Çağlar Caz Quartet’in Suda konserleri kapsamında Gümüşlük Sahilinde vereceği konserle devam edecek.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’daki caz tutkunlarını bir araya getirecek olan konserde caz dörtlüsü, Elif Çağlar’ın kendi bestelerinden oluşan eserlerin yanı sıra caz tarihinde önemli izler bırakmış yapıtlara da yer verecek. Gümüşlük Sahilinde 16 Ağustos Pazartesi akşamı saat 20.30’da gün batımı ile başlayacak konser şimdiden caz tutkunlarının merakla beklediği konserler arasında yer alıyor.

Türkiye’de Cazın Yeni İsmi Elif Çağlar

Elif Çağlar, Türkiye’nin tanınmış caz müzisyenlerinden oluşan üçlüsüyle, soul’dan reggae’ye, gelenekselden moderne uzanan birçok farklı cover müziğin yanı sıra kendi şarkılarını da seslendiriyor.

Elif Çağlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde caz kompozisyon eğitimi aldı. 2006 yılında NY, Queens College, “The Aaron Copland School of Music”‘ten caz performansında yüksek lisans yapan ve yaşayan efsane Sheila Jordan’ın öğrencisi olarak “The Aaron Copland School of Music”ten ödülle mezun olan ilk Türk müzisyen oldu. Yurtiçinde ve yurtdışında prestijli festival ve kulüplerde düzenli olarak sahne alıyor. Büyük beğeni toplayan ilk albümü “MUSIC”, tamamı orijinal İngilizce olan ve bir kadın caz vokalisti tarafından yazılıp aranje edilen Türkiye’deki ilk caz vokal albümü olarak dikkat çekiyor. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde iki kez “En İyi Caz Sanatçısı” unvanını kazandı. Türkiye’nin en önemli caz müzisyenlerinden bazılarıyla konserler ve kayıtlar yapan Çağlar, ikisi dünyaca ünlü Amerikalı ve İtalyan caz isimlerinin yer aldığı dört albüm yayınladı. Farklı tarzları keşfetmeye ve kayıt yapmaya devam ediyor.

Genç Çelistlerden ‘Kumda Çello’

12 – 18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan çello masterclassına eğitmen olarak katılan Fransız çelist Henri Demarquette, yurdun çeşitli okullarından, farklı yaşlarda genç çelistlerimize ustalık sınıfı dersleri veriyor.  Bir hafta sürecek olan masterclass kapsamında ise genç çelistlerimiz, 17 Ağustos Salı akşamı bir konser verecek ve ardından sertifikalarını alacak. Festivalde aynı zamanda bir de konser verecek olan Fransız Çelist Henri Demarquette, Gümüşlük Sahilinde gerçekleşecek törende Sanat Danışmanı Gülsin Onay’la birlikte genç yeteneklere sertifikalarını verecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.