Bodrum Gündem

Gümüşlük’te festivalin konukları Dj Q-BRA & Mx. Sür

Gümüşlük’te festivalin konukları Dj Q-BRA & Mx. Sür

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 10 Eylül Cuma akşamı Q-BRA (Kübra Uzun) & Mx. Sür Dj performansı ile Gümüşlük Sahilinde devam edecek.

Bodrum Gündem Haber
18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, bu yılın son konseri olan Q-BRA (Kübra Uzun) & Mx. Sür ile müzik etkinliklerini, 10 Eylül Cuma akşamı saat 20.30’da Gümüşlük Sahilinde izleyici ile buluşacak olan Dj performansı ile sonlandırıyor. Festival, çocuklar için planlanan etkinlikler ve akşamları açık hava film gösterimleriyle Gümüşlük Sahilindeki festival merkezinde Eylül ayının sonuna kadar devam edecek.

DJ Kübra Uzun, sadece bir DJ değil…

İstanbul’da yaşayan şarkıcı, söz yazarı, performans sanatçısı ve DJ Kübra Uzun (IG: @qubra_uzun), Türkiye’de ve çeşitli uluslararası platformlarda çalışan LGBTQIA+ hakları aktivistidir. Kübra Uzun 2020 yılının Haziran ayında Mx. Sür ile ALAN2020 isimli şarkıyı yazdı. Aralık 2020’de Onur Karaoğlu yönetmenliğinde Volksbühne Berlin’in Next Waves Theatre dijital sezonu için ‘A Trans History Sung’ başlıklı işi üretti. Aynı senenin Aralık ayında Amsterdam Müzesi’nde açılan ‘Refresh Amsterdam’ başlıklı sergi için Simon(e) van Saarloos ile birlikte ‘Cruising Gezi Park’ isimli işi üreten Uzun, 2021 Ocak ayında W.A. Mozart’ın KV 560 numaralı kanonuna yeniden söz yazdı ve dört ses olarak söyledi. Uzun’un versiyonu ile Koli Kanonu ismini alan işin 5 remixten oluşan bir albümü ve Efe Durmaz yönetmenliğinde dört karakterinin de Kübra Uzun tarafından canlandırıldığı bir de video klibi bulunuyor. Kübra Uzun aynı zamanda 2020 Haziran ayında başlayan ve ikinci fazı Haziran 2021’de sona eren Türkiyeli ve Hollandalı queer sanatçı, düşünür ve gece çalışanlarını bir araya getirmeyi hedefleyen çevrimiçi proje Through The Window’un koordinatörlüğünü üstleniyor.

Mx. Sür; müzik ve dansın birleştirici gücü…
2007 yılında sahneye çıktığından beri, Mx. Sür, basit bir konsepti benimsedi: müzik ve dansın birleştirici gücü. Bir hevesle türler arasında geçiş yapan Mx. Sür, İstanbul’un en eşsiz mekanlarından üçü Wake Up Call, Suma Beach ve Mama’nın yaratılmasına da katkıda bulundu. Sahnenin en açık sözlü queer seslerinden biri olarak, Come to Mama! TUTTIFRUITI ve XES gibi üretken queer parti dizilerinin de arkasında yer aldı. Mx. Sür’ün son projesi, yeni kurulan plak şirketi XSM Recordings üzerinden Kübra Uzun ile birlikte çıkardıkları ‘ALAN2020’ bir queer marşı haline gelmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.