Bodrum Gündem

Satranç Turnuvası 15-17 Ekim’de

Satranç Turnuvası 15-17 Ekim’de

Atatürk’ü Anma ve Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası 15-17 Ekim 2021 günleri arasında Datça Bülent Ecevit Kültür Merkezi DASEM Datça Satranç Eğitim Merkezinde yapılacak.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Satranç Federasyonu Datça ilçe temsilcisi Erol Tekirdağ şu bilgileri verdi: “Pandemi dolayısıyla 2020 yılının başından bugüne kadar, maalesef tedbirler kapsamında satranç dersleri ve turnuvalarına ara vermek zorunda kalmıştık. Bu yıl okulların açılması ile birlikte öngörülen tedbirler çerçevesinde ilk turnuvamızı 15-17 Ekim tarihlerinde yapacağız. Atatürk’ü anma ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası iki farklı kategoride yapılacaktır. Birinci kategori ilkokullar 1-4.cü sınıflar arası yapılacak ikinci grup ise ortaokullar 5-8.ci sınıflar arasında yapılacaktır. İlk üç dereceyi alan sporcular kupa, 4-10. cu dereceleri alan sporcular ise madalya alacaklardır.

Satranç sporu her yaşta yapılabilen bir spordur. Özellikle küçük ve genç yaşlarda bu spora başlayan öğrenciler hayatları boyunca kendilerine avantaj sağlayacak pek çok bilgi, prensip ve davranış özelliği kazanmaktadırlar. Kazanımların başında, sabır, hızlı düşünme, hatasız düşünme ve karşı kişi ve/veya rakiplerinden bir veya birkaç adım fazla hamleyi planlama gelmektedir. Bu kazanımları elde eden sporcular özellikle gençlik dönemlerinden başlamak üzere tüm hayatları boyunca bu kazanımlar sayesinde hep avantajlı durumda olabilmektedirler. Rakibin yapacağı hamleleri önceden görmek ve hesaplayabilmek bunlara karşı önceden tedbir alma ve karşı hamleyi yapma yeteneği ile birleşince hep “bir adım önde olma” şeklinde avantaja dönmektedir.

Satranç eğitim ve sporu uzun vadeli bir yatırımdır. Küçük yaşlarda başlanan bu eğitimler gençlik yıllarından itibaren sonuçlarını göstermektedir. Bu nedenle velilerin satranç eğitim ve turnuva faaliyetlerine önem vermeleri, çocuklarını bu konuda teşvik etmeleri çocukları için yapacakları en büyük yatırımlar başında gelmektedir.”

Kaynak: Esmeri Alev Ekebaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.