Bodrum Gündem

16 Ülkeden 323 Yelkenci Bodrum’da yarışacak

16 Ülkeden 323 Yelkenci Bodrum’da yarışacak

13-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Bodrum International Optimist Regatta (BIOR) öncesinde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile Bodrum’da gerçekleştirilecek yelken yarışları ile ilgili İçmeler Yelken Cafe’de yapılan basın toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi Sorumlusu Hadi Türk, Bodrum Otelciler Derneği(BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz ve basın mensupları katıldı.

Kısa sürede, kendi sınıfında dünyanın en yüksek katılımlı organizasyonlarından biri olmayı başaran Bodrum Uluslararası Optimist Şampiyonası’na bu yıl; ABD, Ukrayna, Rusya, Tayland, Polonya, Hollanda, Malta Yunanistan, Macaristan, Finlandiya, Estonya, Çekya, Bulgaristan, Belçika, Azerbaycan ve Türkiye olmak üzere 16 ülkeden 77 kulüp ile 323 yelkenci katılacak.

Dünyanın pek çok ülkesinden Bodrum’a yarışmak için gelecek çocukların, hem bölge turizmi hem de yelken sporu için çok önemli bir kazanım olacağını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 13 Ekim’de start alacak BİOR yarışlarına birçok ülke milli takım düzeyinde katılım sağladığını ve bu önemli organizasyonun aynı zamanda,  4-14 Temmuz 2022 tarihlerinde Bodrum’un ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Optimist Dünya Şampiyonası’na da hazırlık gibi olacağını söyledi.

Bodrum, Türkiye’de Yelken Sporunun Lideri Konumunda…

Optimist Dünya Şampiyonası’nı çok önemsediklerini söyleyen Başkan Aras, “Çok kısa bir zaman içersinde kulüp binalarının olanakları artırılarak gerekli yatırımlar yapılacak ve Bodrum, Dünya Optimist Şampiyonası’nı başarıyla ve kendine yakışır şekilde icra edecek. 2023 yılı içinde de Dünya Dragon Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Bodrum olarak bu nitelikli organizasyonları yapabilecek imkânlarımız ve kapasitemiz var. Türkiye’de yelken sporuna yön veren bir konuma gelen Bodrumumuzdan Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcularımız yetişiyor. Bu tür organizasyonlar aynı zamanda çocuklarımızı spora teşvik edecek ve turizmimize de katkıda bulunacak. “ dedi.

Bodrum yarımadasının elverişli iklimi ve tüm dünya tarafından kabul gören rüzgârıyla yelken sporu için çok uygun bir yer olduğunu belirten Başkan Aras, “Belediye olarak yelkenle ilgili her türlü faaliyete destek vermeye devam edeceğiz. Özellikle yılın her mevsiminde yelkenleri dolduran rüzgâr kalitemiz, eşsiz coğrafyamız, tarihimiz, doğal güzelliklerimiz, koylarımız ve yelkene gönül vermiş sporcu ailelerimizle birlikte çok keyifli bir zaman geçirileceğini düşünüyoruz. Bu mükemmel buluşmaya ev sahipliği yapmaya sonuna kadar hazırız.” Dedi.

13 Ekim günü Bodrum Marina önünden Belediye Meydanına kadar kortej yürüyüşü ile başlayacak olan Şampiyona 18 Ekim günü ödül töreni ile sonra erecek.

Bu organizasyonların gelenekselleşmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi Sorumlusu Hadi Türk, “Şampiyonayı normalde mart ayında yapıyorduk ama pandemi dolayısıyla Ekim ayına ertelemek durumunda kaldık. Kulüpler katılmak için çok büyük uğraşlar sağladılar. Kolay olmayacak ama dünya şampiyonası öncesinde buradaki rüzgârı, ortamı görmek ve antrenman yapmak için kulüpler bu organizasyona katılıyorlar. Sponsorlar, sivil toplum kuruluşları ve belediyemizin destekleriyle biz bu organizasyonları sürdüreceğiz.” dedi.

Bodrum Otelciler Derneği(BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz konuşmasında, “Ülkemizi doğasıyla birlikte koruyan ve geleceğe umutla bakan nesilleri yetiştirme yolunda küçücük bir katkımız oluyorsa kendimizi mutlu sayarız. Derneğimiz adına yelken sporuna gönül vermiş çocuklarımıza, onları yetiştiren aile ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.” Dedi

323 Sailers From 16 Countries Will Compete In Bodrum

Before the 9th Bodrum International Optimist Regatta (BIOR), which will be held between 13-18 October, a press conference was held with the participation of Bodrum Mayor Ahmet Aras. 

Bodrum Mayor Ahmet Aras, Bodrum Municipality Bodrumspor Club Sailing Branch Manager Hadi Türk, Bodrum Hoteliers Association (BODER) President Ömer Faruk Dengiz, and members of the press attended the press conference held at İçmeler Yelken Cafe regarding the sailing races to be held in Bodrum with the support of Bodrum Municipality.

This year, Bodrum International Optimist Championship, which managed to become one of the world’s highest participation organizations in its class within a short time; 77 clubs and 323 sailors from 16 countries including the USA, Ukraine, Russia, Thailand, Poland, Netherlands, Malta, Greece, Hungary, Finland, Estonia, Czechia, Bulgaria, Belgium, Azerbaijan and Turkey will participate.

Expressing that the children coming to Bodrum from many countries of the world to compete, will be a very important gain for both regional tourism and sailing, Bodrum Mayor Ahmet Aras said that many countries participated in the BIOR races, which will start on October 13, at the national team level. He said that the important organization will also be like preparation for the Optimist World Championship, which will be hosted by Bodrum on July 4-14, 2022.

Bodrum Is The Leader Of Sailing Sports In Turkey

Stating that they attach great importance to the Optimist World Championship, Mayor Aras said, “In a very short time, the facilities of the club buildings will be increased and the necessary investments will be made and Bodrum will show its performance successfully and worthy of the World Optimist Championship. We will also host the World Dragon Championship in 2023. As Bodrum, we have the means and capacity to organize these qualified events. World and European champion athletes are trained in Bodrum, which has come to a position that steers the sport of sailing in Turkey. Such organizations will also encourage our children to participate in sports and contribute to our tourism. “.

Stating that the Bodrum peninsula is a very suitable place for sailing with its favourable climate and wind that is accepted by the whole world, Mayor Aras said, “As the municipality, we will continue to support all kinds of activities related to sailing. We think that we will spend an enjoyable time thanks to our wind quality, unique geography, history, natural beauties, bays and our sports families who have set their hearts on sailing. We are fully prepared to host this perfect meeting.”

The Championship, which will start with a cortege march from Bodrum Marina to the Municipality Square on 13 October, will end with an award ceremony on 18 October.

Saying that the traditionalization of these organizations is very important for them, Bodrum Municipality Bodrumspor Club Sailing Branch Manager Hadi Türk said, “Normally, we were prepared to organize the championship in March, but due to the pandemic, we had to postpone it to October. Clubs have made great efforts to join. It will not be easy, but before the world championship, clubs participate in this organization to see the wind, the environment and to train. We will continue these organizations with the support of sponsors, non-governmental organizations and our municipality. “

In his speech, Bodrum Hoteliers Association (BODER) President Ömer Faruk Dengiz said, “We consider ourselves happy if we make a small contribution to raising generations that protect our country with its nature and look up to the future with hope. On behalf of our association, we would like to thank our children who set their heart on sailing, their families and teachers who raised them.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.