Bodrum Gündem

TGC Basın Müzesi üç yeni sergiyle sanatseverlerle buluşuyor

TGC Basın Müzesi üç yeni sergiyle sanatseverlerle buluşuyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi Sanat Galerisi, üç resim sergisi açarak sonbahar sezonunda sanatseverlere “merhaba” dedi.

Bodrum Gündem Haber 

Neriman Şahin, Fikret Dadaloğlu ve Bahar Akdeniz’in resim sergileri 12 Kasım 2021 tarihine kadar görülebilir. Serginin açılışı 26 Ekim 2021 Salı günü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Basın Müzesi Müdürü Saadet Altay, Müdür Yardımcısı Nedim Kavuk, Milliyet Gazetesi Yazarı Yeşim Mutlu, Hotel Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aliye Üçbaş ve sanatseverlerin katılımıyla yapıldı.

Serginin açılışında konuşan TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş “Basın Müzemizin harap halinde olan binası kamuya yararlı bir dernek olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kısıtlı olanaklarıyla 1984-1988 yılları arasında onarıldı. 33 yıldır da kimseden yardım almadan yine TGC’nin çabalarıyla ayakta duruyor” dedi ve ekledi: “Salgının yarattığı kapanma sürecinden sanat dünyası da tüm sektörler gibi çok etkilendi. Ancak  tüm önlemleri alarak Müzemizin galerisinde açılan sergilerle sanatın aydınlığında tekrar buluşuyoruz. Neriman Şahin, Fikret Dadaloğlu ve Bahar Akdeniz’i çalışmalarından ötürü kutluyoruz. Tüm sanatçıları tarihi yarımadanın görülmesi gereken en önemli binalarından biri olan gazeteciliğin hafızası Basın Müzesi’nin Sanat Galerisi’ne bekliyoruz.”
Resim Sergisi Açan Sanatçılar
Neriman Şahin: 2009 yılından beri resim sanatıyla ilgilenen Ankaralı sanatçı Neriman Şahin, halk eğitim merkezinde bir süre resim eğitmenliği yaptıktan sonra 2016 yılında kendi adını taşıyan bir Sanat Atölyesi kurdu. Yurt içi, yurtdışı birçok resim sergisine katıldı.

Bahar Akdeniz: Balıkesirli sanatçı Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Halk eğitim merkezinde, köy okullarında görev alan sanatçı, halen kendi atölyesinde resim heykel çalışmalarına devam ediyor.

Fikret Dadaloğlu: İzmirli sanatçı, resim sanatına olan tutkusunu, ‘’içimdeki resim sevincini tuvallere dökmeye başladım’’ diyerek dile getiriyor. Birçok çalıştay ve karma sergide yer alan sanatçı, kişisel atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.