Bodrum Gündem

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinden 10 Kasım mesajı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinden 10 Kasım mesajı
09.11.2021
0
A+
A-

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği genel merkezi ve tüm şubelerinden 10 Kasım Atatürk’ü anma günü ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınlandı.

Bodrum Gündem Haber

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği genel merkezi ve tüm şubelerinden yayınlanan açıklama şu şekilde;

 “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” sözcüğüyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!” Mustafa Kemal Atatürk Seni düşünmek güzel şey… Cumhuriyete ve demokrasiye giden çağdaşlık yolunda senin ışığınla ilerlemek, Dil, din, ırk farkı gözetmeksizin hep birlikte olabilmek, Duyulamayan sesleri duyurmak, söylenecek sözleri söylemek, Özgür, bağımsız ve çağdaş bir ulus için son nefesine kadar mücadele edeceğini bilebilmek, Bugün seni göremesek bile fikirlerini, duygularını anlamak ve hissetmek, Senden geçen her yolun sonunda “bize” varabilmek…

Seni düşünmek ümitli şey… Sanatın olmadığı yerde ilerlemenin de olamayacağını, Geleceğin aydınlığına gençlerle ulaşılacağını, Bir ulusun ilerlemesi için özgürlüğün nefes olacağını, Türk kadının sahip olduğu ışık, bilgi ve kültürle her zaman toplumu en üst seviyeye taşıyacağını Ve Kadını erkeği, yaşlısı genci, doğulusu batılısı, kuzeylisi güneylisi ile birbirine sımsıkı şekilde bağlı olmayı bilen bir ulusu yeryüzünde dağıtabilecek bir güç olamayacağını bilmek… Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümsüzlüğünün 83. yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. En büyük eseri ve bizlere en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumayı sürdürüyor; vatan sevgimizin ve fikir özgürlüğümüzün kaynağı olan laik, demokratik, sosyal, hukuk devletini tüm kurumlarıyla yaşatmak için daha çok çalışacağımıza söz veriyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.