Bodrum Gündem

Eğitim Hakkı Marmaris’te konuşuldu

Eğitim Hakkı Marmaris’te konuşuldu
31.01.2022
0
A+
A-

Marmaris’te düzenlenen ‘İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı’ isimli konferansta günümüz eğitim sistemi, sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taşkın Yüksel, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yüksel’in konuşmacı olarak katıldığı ‘İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı’ isimli konferans Marmaris’te yapıldı.

Marmaris Belediyesi Armutalan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansı çok sayıda davetlinin yanı sıra CHP PM Üyesi Gizem Özcan Sayar, CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Suat Özcan, Mürsel Alban, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı da izledi.

Marmaris Belediyesi CHP Marmaris İlçe Başkanlığı, Eğitim-Sen Marmaris Temsilciliği, Veli-Der Marmaris Şubesi, Pir Sultan Abdal Derneği Marmaris Şubesi, THD Marmaris Şubesi, Marmaris Müzik Emekçileri Dayanışma Derneği’nin ortak düzenlediği konferansın moderatörlüğünü Bilgi Taşkıran yaptı.

Köklü Çözüme İhtiyaç Var…

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, zor bir yıl geçiren Marmaris için bu tarz etkinliklerin moral kaynağı olduğunu söyledi. Oktay, “Belediye olarak tüm eğitim kurumlarına gücümüz oranında gerekli katkıları sunuyoruz. Ancak bakıldığında bunlar tek başına yeterli kalmıyor. Sistemle alakalı bizim köklü değişikliklere, çözümlere ihtiyacımız var. İnanıyorum ki bugün bu konuyla da ilgili bilgiler edineceğiz” diye konuştu.

Tek Yol Birlikte Hareket…

Konferansta konuşan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Bizim artık cumhuriyet sevdalılarının ve eğitim devrimini savunanların ayrı ayrı yerlerde durmak gibi bir şansı yok. Birlikte hareket etmekten başka hiçbir seçeneğimiz yok. Cumhuriyeti ikinci yüzyıla taşımanın bir tek yolu var; eğitim devrimlerini ayakta tutabilmektir ” dedi.

Özgürlük Alanı Sağlanmalı…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ise “İyi olan akademiye öğrenci gönderirsiniz ama mutlaka geri dönmelidir. Bu geri dönen kişiye de akademide alan açılmalı… Türkiye’den genç akademisyenlerin yurt dışına çıkmasının nedenlerinde yüzde 50 özgürlük çıkıyor. Yani insanlar ‘maddiyata dahi tolerans tanıyabilirim ama özgürlük olmazsa giderim’ diyorlar. Yurt dışında okuyup ülkemize geri dönen arkadaşlara çok ciddi alan açılması gerek. Üniversitelerdeki nitelik kaybı bu şekilde önlenebilir” ifadesini kullandı.

Laikliği Öne Çıkartmalıyız…

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yüksel de “Laikliği öne çıkartmadan eğitimi konuşamayız. Laiklik dediğimiz şeyin talim alanı eğitimdir. Dolayısıyla eğitimdeki tüm taleplerimizi laiklik bağlamında konuşmalıyız ve laiklik söylemini öne çıkartmalıyız” açıklamasını yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.