Bodrum Gündem

Bu doğa harikası göl tehdit altında

Bu doğa harikası göl tehdit altında
11.02.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bafa Gölü’nde yoğunlaşan kirliliği meclis gündemine taşıdı.

Bodrum Gündem Haber

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gölün temizlenmesi ve kirliliğine neden olan kaynakların ortadan kaldırılmasıyla ilgili kayda değer hiçbir çalışma yapmadığın öne süren Alban, “Ege Bölgesi’nin en büyük doğal gölü olan Bafa Gölü, kuraklık ve aşırı kirlenme tehlikesi altındadır. Uzun yıllardır yapılan tüm uyarılara karşı, sorumlu siyasi iktidar ve bakanlıkları hiçbir şekilde önlem almamıştır” dedi.

Eşsiz doğal güzellikleri, biyolojik çeşitliliği ve çevresindeki tarihi kalıntılarıyla Bafa Gölü’nün, uluslararası öneme sahip sulak alanlar arasında yer aldığın vurgulayan CHP’li Alban, gölün nesli tehlike altında bulunan birçok kuş türüne üreme ve kışlama ortamı sağladığını ifade etti.

Ekoturizm İçin En Verimli Yer…

“Bölgede bulunan doğaseverler ile gönüllü çevreci kuruluşların tespitine göre gölün dibinde kimyasal madde yoğunluğu artmış, tarımsal ve fabrika atıkları nedeniyle adeta bir “çöplük gölüne” döndüğü eleştirileri yapılmıştır” diyen Alban, “ekoturizmin en verimli bir şekilde yapılacağı bir alan ve tabiat parkı olması dolayısıyla gölün temizlik çalışmalarına öncelik verilmesi ve somut bazı adımların ivedilikle atılması, ilgili kamu kurumları tarafından göl yüzeyi ile dip temizleme çalışmalarının biran önce başlatılması gerekmektedir” dedi.

Bafa Gölü’nün kirlenmesine yol açan kaynakların araştırılması, bu kirliliğin giderilmesi için yapılması gerekenlerin tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılmasını isteyen Alban, gölün yüzey ve dip temizliğinin yapılması için konunun takipçisi olacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.