Bodrum Gündem

Mazı’da onlarca ağacı katlettiler

Bodrum’un Mazı Mahallesinde Orman Bölge Müdürlüğü’nün yangında zarar gören ağaçların kesimi için ihaleye çıkardığı alanda, yüklenici firma çalışanları tarafından yeşil ağaçlar da kesildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Mahalle sakinlerinin fark etmesi üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne yapılan şikayetler sonrası ortaya çıkan ağaç katliamı bölgede tepkilere neden olurken, sadece yangında zarar gören ağaçların kesilmesi gerekiyordu.

Mahalle sakinleri her ne kadar kesimi yapan şahısları uyardılar ise de sonuç alamadıklarını,  bunun üzerine yetkili birimlere yeşil olan ağaçların daha fazla katledilmemesi adına şikayette bulunduklarını kaydettiler.

Durumun resmi makamlara ulaşmasının ardından Orman Bölge Müdürlüğü’nün kesim yapan firmaya cezai işlem uyguladığı öğrenildi.

Mahalle sakinleri yangından zarar görmeyen ağaçların niçin kesildiğini bir türlü anlayamadıklarını, bu ağaçların kesim yapılması talimatını kimin verdiğini de tespit edemediklerini ifade ettiler.

Mahalleli yangından sonra ayakta kalabilen ağaçların değil kesilmesi çoğalması için seferber olunması gerektiğini vurgularken, ağaçsız kalan alanlar nedeniyle kışın yağan yağmurlardan Mazı’da ilk kez sel felaketi yaşandığına da dikkat çektiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.