Bodrum Gündem

Küçük Arkeologlar Osman Hamdi Bey’in İzinde

Küçük Arkeologlar Osman Hamdi Bey’in İzinde
03.03.2022
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Küçük Arkeologlar Osman Hamdi Bey’in İzinde’ etkinliği düzenledi. Küçük arkeologlar için oluşturulan kazı alanıyla ilgili yazılmış masal çocuklara anlatıldıktan sonra arkeolojik kazı materyalleri kullanarak kazı yaptılar.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Küçük Arkeologlar Osman Hamdi Bey’in İzinde’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte Türk arkeolog, müzeci ve ressam ‘Osman Hamdi Bey’ vefatının 112. Yılında anıldı.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Çocuk Kütüphanesinde yapılan etkinlikte çocuklara Osman Hamdi Bey’in yaşamına anlatan video izletilerek, Osman Hamdi Bey ve eserleri hakkında bilgiler verildi. Küçük arkeologlar için oluşturulan kazı alanıyla ilgili yazılmış masal çocuklara anlatıldıktan sonra çocuklar arkeolojik kazı materyalleri kullanarak kazı yaptılar.

Çeşitli eşyalar, heykeller, gümüş objeler ve hayvan figürlerini kazı yaparak çıkaran çocuklar buldukları her eşyanın numarası verilmiş puzzle parçalarını bularak Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun puzzle’ını tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.