Bodrum Gündem

Wels yerel mahkemesi SBK için kararını verdi

Wels yerel mahkemesi SBK için kararını verdi
06.03.2022
0
A+
A-

 

Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iadesine ilişkin Avusturya’nın Wels kentinde devam eden iade yargılamasında Wels yerel mahkemesi kararını verdi.

Bodrum Gündem Haber

Utah Eyaleti Federal Savcılığı’nın iddianamesinin ana dayanağı olan kara para aklama suçunun işlendiğine dair herhangi bir kanıt olmaması sebebi ile mahkeme, iddianameyi asılsız bularak Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iadesini reddetti. Bununla beraber iddianamenin maksimum 4 yıllık ceza ile yargılanabileceği %20lik kısmı için ise ABD’ye iadesine onay verdi. Aynı mahkeme Korkmaz’ın Türkiye’ye iade talebini ise şartsız kabul etmişti.

Bu durumu avukat Volkan Dülger “Türkiye’ye iadesi için çok önemli bir karar verildi. Dosya bu hali ile Adalet Bakanına giderse ABD’nin ana iade talebi reddedildiği için Türkiye’ye iadesi kuvvetle muhtemeldir.” diye yorumladı. Dülger ayrıca Sezgin Baran Korkmaz hakkında iddianamenin kabul edilen kısmı içi ise dosyayı bir üst mahkemeye taşıyarak temyiz edeceklerini söyledi. Bu iki suçlamanın aslında çok temelsiz olduğunu ABD’deki savcıların da ifade ettiklerini dile getiren Dülger, Türkiye’deki yargılamanın dayanağının ABD’deki iddianame ile birebir olması gerekçesiyle, hali hazırda esasa girilerek Avusturya Wels Mahkemesi tarafından titizlikle incelenip verilen bu kararın, Türkiye için de çok önemli olduğunu dile getirdi. Dülger açıklamasında iade sürecinin  6-8 ay daha sürebileceğini söyledi.

Avukat Volkan Dülger, medyada yer alan “ABD’ye iadesi kabul edildi “, “205 yıl ile yargılanacak” iddialarının ise cahilce olduğunu ve tamamen kasıtlı olarak algı yaratmak amacı ile çıkarıldığına inandıklarını dile getirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.