Bodrum Gündem

EİB, 2021 yılı ihracatının yıldızlarını açıkladı

EİB, 2021 yılı ihracatının yıldızlarını açıkladı
10.03.2022
0
A+
A-

Ege İhracatçı Birlikleri 2021 yılında en çok ihracat yapan firmaları gazetelere verdiği ilanla açıkladı. PETKİM A.Ş’nin birinci olduğu listede Milas Ticaret ve Sanayi Odası üyesi KLC ile Gümüşdoğa da yer alıyor.

Bodrum Gündem Haber

EİB’nin “2021 yılı Ege Bölgesi İhracatının Yıldızları” listesinde MİTSO üyesi KLC Gıda Ürünleri İthalat, İhracat ve Ticaret A.Ş ile Gümüşdoğa Su Ürünleri Üretim, İhracat ve İthalat A.Ş de bulunuyor.

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından “2021 yılı Ege Bölgesi İhracatının Yıldızları” adıyla yayınlanan ilanla açıklanan listede birinci PETKİM, ikinci PERGAMON Satış Dış Ticaret A. Ş. ve üçüncü Başak Metal Tic. ve San. A.Ş. oldu. 19 sektörde en çok ihracat yapan 3’er firmanın açıklandığı listede İzmir’den 33, Manisa’dan 11, Aydın’dan 6, Denizli’den 3, Muğla’dan her ikisi de MİTSO üyesi olan 2 firma ve Uşak’tan 1 firma yer alıyor.

EİB’nin gazetelerde yayınlanan ilanında “2021 yılında ihracatımızı artırmak için var gücüyla çalışan tüm üyelerimize 16 milyar 325 milyon dolarlık ihracatımıza katkı sağlayan ihracatımızın kahramanlarına teşekkür ederiz” deniliyor.

Öte yandan Türkiye’nin 2021 yılında 225 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdığını hatırlatan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesinin Türkiye’nin ihracatına 28 milyar doların üzerinde bir katkı sağladığını ve ihracatın yüzde 48’ini yaptığını bildirdi. Açıkladıkları listede yer alan 56 firmanın 2021 yılında 7.8 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirten Eskinazi “Ege İhracatçı Birliklerinin 2021 yılında gerçekleştirdiği 16 milyar 325 milyon dolarlık ihracata katkı sağlayan 7 bin ihracatçımızın her birini ‘kahraman’ olarak görüyoruz” dedi.

Gurur Duyuyoruz…

Ege İhracatçı Birliklerinin 2021 yılı Ege Bölgesi İhracatının Yıldızları listesinde iki üyesinin bulunması MİTSO’yu gururlandırdı. “Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları” sektöründe birinci olan KLC Gıda Ürünleri İthalat, İhracat ve Ticaret A.Ş. ile ikinci olan Gümüşdoğa Su Ürünleri Üretim İhracat ve İthalat A.Ş.’nin MİTSO’nun üyesi olduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Açıklanan listede Muğla’dan iki firma yer alıyor ve ikisi de Milas’tan odamız üyeleri. Bu bize gurur verdi. KLC ve Gümüşdoğa’yı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.