Bodrum Gündem

‘Demokrasi Güçleri’ Bodrum’da Nevruz Ateşini birlikte yakıyor

HDP, HDK, TİP, Yeşil Sol Parti, EMEP ve Sol Parti’den oluşan Nevruz Komitesi Bodrum Belediyesi Trafo Cafe’de gerçekleştirdikleri basın toplantısında 20 Mart 2022 Pazar Günü saat 12:00’de Yalıkavak Pazaryerinde Nevruz ateşini yakacaklarını kamuoyu ile paylaştılar…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Türkiye ve Orta Doğu’nun en önemli bayramlarından birisi olarak kabul edilen Nevruz için Bodrum’da HDP, HDK, TİP, Yeşil Sol Parti, EMEP, Sol Parti’den oluşan bir Nevruz Komitesi kuruldu. Nevruz Komitesi tarafından ortaklaşa yapılan basın açıklamasında ilk sözü alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bodrum İlçe Eş Başkanı Zuhal Macit “20 Mart Pazar günü Newroz ‘u Bodrum’da kutlayacağız. HDP olarak daha önce Bodrum’da Newroz ateşini yakmışlığımız vardır. Anca bu kez farklı. Umudun, direnişin ve barışın ortak dilini kurduğumuz ve birlikte mücadele verdiğimiz ‘Demokrasi Güçleri’ ile beraber kutlayacağız Newroz’u. Bu gün burada Türkiye İşçi Partisi’nden, Emek Partisi’nden, Sol Parti’den, Yeşil Sol Parti’den, Halkların Demokratik Kongresi’nden ve Halkların demokratik Partisi temsilcilerinden yoldaşlarımızla karşınızdayız. Korkmadığımızı, yılmadığımızı, hukuksuzluğa karşı adaletin, inkara karşı hakikatin mücadelesini büyüteceğimizi Bodrum’dan bir kere daha haykırıyoruz ve 20 Mart Pazar günü Yalıkavak pazaryerinde Newroz Ateşini yakmaya davet ediyoruz sizleri…” dedi.

‘Demokrasi Güçleri’ Newroz Ateşini yakmak için bir araya geldi…

Daha sonra sırası ile HDK Eş Sözcüsü Dilek Gökçin, Emek Partisi Muğla İl Başkanı Nuri Alikoç, Sol Parti Bodruım İlçe Örgütünden Kamer Emültay, Türkiye İşçi, Partisi Muğla İl Başkanı Volkan Çetin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muğla İl Eş Başkanı Fulya Erdoğan, Yeşil Sol Parti Muğla Eş Sözcüsü Süreyya Türkoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muğla İl Eş Başkanı Nihat Gençosman, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bodrum İlçe Eş Başkanı Mehmet Zahir Yaşar temsilcisi oldukları örgütlerin görüşlerini dile getirerek ‘Demokrasi Güçleri’ olarak 20 Mart 2022 Pazar Günü saat 12:00’de Yalıkavak Pazaryerinde Nevruz ateşini yakacaklarını kaydettiler.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.