Bodrum Gündem

Bitez’de yaya kaldırımdan, araç yoldan zor geçiyor

18.03.2022
0
A+
A-

Bitez Adliye caddesinde Bodrum Belediyesi ve AYDEM tarafından altı aydır yürütülen alt yapı çalışmaları tamamlandı. Eski yol şeritlerinin köşeli kaldırım altında kaldığı gözlendi.

Bodrum Gündem Haber

Bitez’de 2021 Kasım ayında AYDEM’in elektrik nakil hatları ve aydınlatma direkleri için başlattığı çalışma ile birlikte Bodrum Belediyesi tarafından kaldırım ve yok çalışması başlatıldı. Yaklaşık altı aydır süren çalışmalar, düzensizlik, koordinasyonsuzluk ve gerekli tedbirlerin alınmaması ile Bitez halkına ve esnafına zor günler yaşattı.

Çalışmaların bitmesini bekleyen Bitezliler, AYDEM tarafından aydınlatma direklerini ve Bodrum Belediyesi tarafından yapılan kaldırım çalışmalarını görünce büyük hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ettiler.

Kaldırım ölçüleri esas alınıp, yol ölçüsü ihmal edildiğinden iki aracın yan yana geçemediğini, üç kilometrelik Adliye sokağın sadece 1.2 kilometrelik kısmının kaldırım çalışması altı ayda tamamlandığını, aydınlatma direkleri, tamamlanan kaldırımların yürüyüşü engelleyecek şekilde kaldırımın tam ortasında kaldığını, kaldırım taşlarının virajlarda köşeli olarak yapıldığından şimdiden araçların sürekli çarpması ile lastik siyahına büründüğü belirtildi.

Bitezliler aylardır süren çalışmalar sonrası ortaya çıkan hafriyat ve eski direklerin ise Bitez’in ana cadde kenarlarına terk edildiğinden  “Destinasyon Bitez” diye Bodrum Belediyesi tarafından tanıtım çalışmaları yapılan Bitez’e yakışmayan görüntülerin oluştuğunu ve Yazın yaşanacak, araç ve motosiklet trafiğinde trajik kazaların meydana geleceğinden endişe duyduklarını ifade ettiler.

Yorumlar

  1. Akdoğan Özgezgin dedi ki:

    Trafik kazalarında yol kusuru hep gözardı edilmiştir. Kaldırım bordür taşları topuk yapan noktalarda simsiyah oldu. Müdahale, mala ve cana zarar geldikten sonra olacaktır. Kaza meydana gelmeden önce değil, geldikten sonra olmuştur bu güne kadar.