Bodrum Gündem

Tarım ürünleri kümesi için çalışmalar başladı

Tarım ürünleri kümesi için çalışmalar başladı

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Ziraat Odası, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programına” başvuru yapacaklarını açıkladı.

Bodrum Gündem Haber

18 Mart Cuma günü proje ortaklık belgelerinin imzalanmasının ardından Ticaret Bakanlığına sunulacak “Karya Tarım Ürünleri ve Mamulleri Kümesi İhracatı Geliştirme Projesi” kapsamında Bodrum’da ilk kez gıda üreticilerinin tamamı bir araya getirilerek, rekabet gücü kullanılarak kümelenme anlayışıyla işletmelerin ihracat ve pazarlama potansiyellerinin artırılması hedeflenmekte.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Odamız, işbirliği ve güç birliğinin önemini benimseyen bir kurum olarak, yat imalatı iş kümesinin ardından Bodrum’un sürdürülebilir ekonomisi ile turizm potansiyelinin birlikte geliştirilmesi amacıyla tarım ürünleri kümesinin oluşturulması çalışmalarına başladı. Bodrum Ziraat Odası ile birlikte UR-GE desteğinden faydalanarak Bodrum’da gıda üreticisi işletmelerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Böylece turizm sektörü başta olmak üzere imalat ve tarım sektörlerinin birlikte gelişmesi için çalışma yapmış olacağız. Bu da ilerleyen dönemde bölgemizde agro-turizm rotasının oluşturulmasını sağlayacaktır. Projeye katılmak isteyen üyelerimizin Odamız ile iletişime geçmesini rica ediyoruz.” diyerek potansiyel “tarımsal ürün” ihracatçısı üyelerinin uluslararası rekabetçiliğinin artırılması kapsamında yeni pazarlara girişini kolaylaştırmak ve ihracatlarını geliştirmek için yurtiçi ve yurtdışı fuarlar, eğitimler, danışmanlık ve personel desteği gibi konularda işletmelere destekler sağlanacağını söyledi.

Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç ise “Bodrum’un üretimini ve ihracatını canlandırmayı hedeflediğimiz bu projede birlikte olduğumuz için heyecanlıyız. Hepimiz için verimli ve kazançlı bir süreç olmasını temenni ederiz.” diyerek projeye katılımın artmasıyla projenin başarılı olacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.