Bodrum Gündem

Yatağan Belediyesi, 5 bin kişiyle iftar sofrasını paylaştı

Yatağan Belediyesi, 5 bin kişiyle iftar sofrasını paylaştı
09.04.2022
0
A+
A-

Yatağan Belediyesi’nin Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği iftar sofrasının ikinci etabı, ilçe merkezindeki mahallelerde ve Doğanköy Mahallesi’ndeki yaşayan vatandaşların katılımıyla Kaya Köstepen Şehir Stadı’nda düzenlendi. İftarın ardından düzenlenen sahne gösterileri ise, renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Bodrum Gündem Haber

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün talimatı doğrultusunda bu yıl ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde düzenlenen iftar sofrası geleneğinin ilki, Kapubağ, Bağyaka ve Çukuröz mahallelerinde gerçekleştirildi.

Etkinliğin ikinci etabı ise, ilçe merkezindeki mahallelerde ve Doğanköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların katılımıyla, Kaya Köstepen Şehir Stadı’nda düzenlendi.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı ve 4 ayrı noktadan yemek ikramının yapıldığı etkinliğe gelenleri, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve eşi Ümmühan Toksöz karşıladı.

Etkinliğe, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Başsavcı Alper Çetin, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, MHP İlçe Başkanı Arif Güldürüm, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

İftarın ardından Yatağan Müftüsü Durmuş Çetmi tarafından yemek duası okundu.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, iftar sofrasının kurulmasına katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek, “11 ayın sultanı Ramazan ayını bir kere daha yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Ramazan, İslâm’ın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlâkını bütün insanlığa gösteren bir aydır. Ramazan ayı Müslümanların Allah’ı idrak ettikleri, kendilerine rızık olarak verilen şeyleri paylaştıkları bir aydır.  Bu mübarek ay, oruç ibadetinin yanı sıra yardımlaşma ve dayanışma duygusunu da ön plana çıkarmaktadır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve güçlenir.

Bu yıl Ramazan ayında ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerimizde de iftar sofraları kurarak, kardeşlik hissini uyandıran bu ayda sofralarımızı tüm hemşerilerimizle paylaşmayı hedefledik. Sağlık ve huzurla Ramazan ayını tamamlayarak bayrama ulaşmayı Allah’tan niyaz ediyor, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Milletvekili Gökcan ise, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama duygusu, insanı yüksek ve yüce değerlere ulaştırarak erdemli bir hale getiren Ramazan ayının İslam alemine hayırlı olmasını dileyerek, Yatağanlı hemşerilerinin Ramazan ayını kutladı.

Konuşmaların ardından sahnelenen semazen, Hacivat ve Karagöz, aşuk ile maşuk, sihirbaz ve ateş gösterileri, renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Öte yandan, program boyunca iftar sofrasına aileleriyle birlikte katılan çocuklara pamuk şeker ikramında bulunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.