Bodrum Gündem

Artan kiralardan mağdur olan öğretmenler haykırdı

Eğitim İş Muğla Şubesi üyeleri Bodrum’da artan kiralarla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim İş Muğla Şubesi tarafından yapılan açıklamada “Artan Konut Kiralarına Karşı Başta Turizm Bölgeleri Olmak Üzere Çalışanlara Yeterli Kira Yardımı Yapılmalıdır.” denildi.

Bodrum Gündem Haber

Zaten geçim sıkıntısı çeken kamu çalışanları, son yıllardaki hayat pahalılığı ile yoksulluğa ve açlığa mahkûm edilmiş durumda olduğunu ifade eden Eğitim İş Bodrum Temsilcilik Başkanı Gültekin Yıldız, “Ocak ayında kamu emekçilerinin maaşlarında yapılan artış daha birinci ayın sonunda erimiş gitmiştir ve bu artış temmuz ayına kadar sabit kalacaktır. Oysa akaryakıt, temel ihtiyaç maddeleri, ev kiraları kısacası iğneden ipliğe her şeye, her gün yeni zamlar gelmektedir. TUİK’in bile enflasyon açıklaması %70’leri bulurken kamu emekçilerinin sabit gelirle bu zamlara dayanması mümkün değildir.” dedi.

En yüksek artışlardan biri de konut fiyatları ve kiralarında olduğunu, son bir yılda konut kiraları 3 ile 5 kat artış gösterdiğini belirten Gültekin Yıldız açıklamasına şu şekilde devam etti; “Özellikle turizm bölgelerinde bu artış inanılmaz şekilde yükselmiştir. İlimiz ve özellikle turistik ilçeleri bunun en canlı ve acımasız örneğidir. Bodrum. Marmaris. Datça, Fethiye Ortaca, Dalaman, Menteşe kısacası birkaç ilçemiz hariç bütün Muğla’da kiralar 6-7 kat artmıştır. Bir hesap yapalım: Bir öğretmen 7-8 bin lira maaş almaktadır. Bugün yukarıda saydığım ilçelerde 10 bin liraya varan kira bedellerinden söz edilmektedir. Bir kamu emekçisinin bu kiraları ödemesi mümkün değildir.”

Bugün birçok kamu çalışanı özellikle eğitim çalışanları başka illere tayin istemeyi düşündüğünü ifade eden Yıldız “Böyle giderse Bodrum. Marmaris. Datça, Fethiye gibi ilçelere de çalışacak öğretmen ve memur kalmayacaktır. Bu nedenle özellikle turistik ilçelerde kirada oturmak zorunda olan kamu çalışanlarına kira yardımı düzenlenmesi yapılmalıdır. Bizler milletin işini devlet adına yapan kişileriz. Bu bölgelerde milletin işinin yürümesi, halkımızın mağdur olmaması için öncelikle buralarda çalışan kamu emekçilerinin yüksek kira mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir.”

Eğitim İş Bodrum Temsilcilik Başkanı Gültekin Yıldız artan kiralarla ilgili yaptığı basın açıklaması “Bizi yönetenlere sesleniyoruz! Yarın bu bölgelerde öğretmeni olmayan sınıflar; hemşiresi, doktoru olmayan hastane ve toplum sağlığı merkezleri görmek istemiyorsanız şimdiden gereken önlemi alın.  Yoksa bu kira bedelleriyle burada kalmamız mümkün değil.” Cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.