Bodrum Gündem

Bitez, Yarımadanın Yıldızı Olma Yolunda 

Bitez, Yarımadanın Yıldızı Olma Yolunda 

Maviden yeşile bozulmamış doğasıyla, yeni açılan şık mekânlarıyla; yelken, sörf ve kiteboard tutkunları için en ideal denizi ile Bitez, Bodrum yarımadasının parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerliyor.

Bodrum Gündem Haber

Yarımadanın cennet köşesi Bitez, köyü ve yalısı ile turistik bir merkez olarak yerli yabancı turistlerin de ilgisini çeken benzersiz bir destinasyon. Sakin doğası ve konukseverliği ile Bitez, yılın 12 ayı canlılığı ve huzuru bir arada yaşatıyor.

Bitez son yıllarda şık ve kaliteli mekânlarıyla Bodrum’un gözdesi!

Bitez’in önde gelen birbirinden şık mekânlarında, Türk ve dünya mutfaklarından lezzetleri kolaylık bulabilirsiniz.

Bodrum’un geleneksel taş evlerinden ilham almış arka bahçesi ile ünlü lezzet durağı “Vamos” restoran, bir İtalyan restoranı olan mandalina bahçeleri arasında kurulmuş “Trattoria İl Mandarino”, Türk mutfağı ve kebaplarıyla ünlü “Kurul”, Bitez iskele karşısında İstanbul’un meşhur et lokantası “Tike” gibi butik konseptte doğa içinde yer alan mekanlar, Bitez’de doğanın gücünü lezzete dönüştürüyor.

Bodrum tipi küçük AVM: “Aktur Arasta”

Bitez’de Aktur Sitesi yolunda Bodrum tipi geleneksel mimari örneğini yansıtan bir tasarımla inşaa edilen açık hava avm’si “Aktur Arasta” hizmet vermeye başladı.

Aktur Arasta’da; Köşebaşı Restaurant, Kırmızı Kedi Kitabevi, Aktur Fırın, Eczane ve köyün bakkalı Efe Market ile birçok ihtiyaca cevap veriyor.

Cennet koylarıyla mavi yeşil Bitez… 

Özel yatların ve teknelerin mutlaka uğradığı Bitez’deki Akvaryum koyu ile Ada Boğazına, yemyeşil makilik ormanın içinden patikalardan oluşan doğal yürüyüş yollarından da ulaşarak, doğanın içinde huzuru keşfedebilirsiniz.

Yelken tutkunlarının ve Sörfçülerin vazgeçilmezi… 

Bitez Yalısı’nın serin ve hafif esintili havası, aşırı sıcaklar ile baş etmenize olanak sunarken, yürüyüş, sörf, yelken, kiteboard, vb. spor dalları ile ilgilenen doğa sporcuları için de benzersiz bir deneyim sunuyor.

Doğal gıdaya kolayca ulaşım imkânı…

Doğal ürünlerin satıldığı çeşitli dükkânlar, pastaneler ve ünü ülkeyi aşan Bitez Dondurmacısının ilk şubesi de yine bu bölgede bulunuyor.

Modern Mimari, Doğa İle Uyumlu Yaşam Alanları…

Modern mimari örneklerinin sunulduğu doğa ile uyumlu projeler, Bitez’in sürdürülebilir doğal yaşam alanını ve doğasını korumak için uyum içinde çalışılmış.

Begonvillerin sardığı evleri, doğal taşın büyüsünü yeşille buluşturan modern yaşam alanları ile Bitez, yaz kış yaşanacak bir destinasyon olarak adeta parlayan bir yıldıza dönüştü.

Narenciyenin Mis Kokusu İle Güne Uyanın…

Bodrum mandalinasının ve narenciye bahçelerinin mis kokusunda, mavi ile yeşilin buluştuğu muhteşem Bitez koyuna bakan evlerde yaşayanlar, güne 12 ay boyunca Bitez’in huzurlu doğasında uyanmanın ayrıcalığını yaşıyor.

Yaz kış doğanın ve sahilin tadını yaşayacağınız Bitez’de, güneş ışınlarının denizin tuzu ile absorbe olmasıyla yayılan mis kokuyu içinize çekerken huzuru keşfedeceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.