Bodrum Gündem

Yaza Merhaba Konserinde Türkü Yolculuğu

Yaza Merhaba Konserinde Türkü Yolculuğu
29.05.2022
0
A+
A-

İzmir Kent Federasyonu bünyesinde beş yıl önce kurulan Türk Halk Müziği korosu,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde verdiği “Yaza Merhaba” konserinde Anadolu’nun dört bir yanından seslendirdiği türkülerle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Bodrum Gündem Haber

İki bölümden oluşan ve yaklaşık üç saat süren konserde değerli bestekarların birbirinden güzel ve sevilen türküleri solo ve koro tarafından başarı ile seslendirildi.
Konsere büyük ilgi gösteren ve salonunun tamamını dolduran müzikseverler, koronun hareketli ve coşkulu atmosferine kapılarak geniş bir yelpazede seslendirdiği birbirinden güzel türkülere eşlik ettiler.

Seslendirdiği Türkülerle Diyardan Diyara Gezdirdi…

Çeşitli yörelerden seslendirdiği türkülerle izleyenleri diyardan diyara gezdiren Koro, kısa sürede salondaki tüm müzikseverleri coşturmayı başardı. Şef Erdal Güral yönetimindeki İzmir Kent Federasyonu (İZKEF) Türk Halk Müziği (THM) Korosu’nun koordinatörlüğünü Seren Gülşahin, sunumunu ise Sinem Boyan yaptı. Özenle seçilmiş repertuarıyla müzikseverlerden büyük beğeni toplayan koro, uzun bir pandemi sürecinden sonra geçtiğimiz Cuma gecesi verdiği konser sonunda performansıyla dakikalarca ayakta alkışlandı. İlginin yoğun olduğu konsere İzmirliler Derneği, (İZDER), İZKEF ve aynı zamanda İzmir Dernekleri Konfederasyonu (İZDEKON) Başkanı Turgay Yokuş başta olmak üzere İzmir’in önde gelen çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ile Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda müziksever katıldı.

Yakın Zamanda ‘Kültürler Arası Müzik Topluluğu’nu Da Kuracağız…

Davetlilerin eğlenceli dakikalar geçirdiği ve büyük bir beğeni ile
izlediği programın sonunda bir konuşma yapan İZKEF Başkanı Turgay Yokuş, Türk Halk Müziği korosunu, toplumun halk müziğine olan ilgisini arttırmak ve türkülerimize sahip çıkmak, her türkünün hikayesini gençlere tanıtma ve onların halk müziğine olan ilgilerini arttırmak için kurduklarını söyledi. İZKEF Başkanı Turgay Yokuş, yakın bir zamanda ‘Kültürler Arası Müzik Topluluğu’nu da kuracaklarını belirterek, hedeflerinin müzik yoluyla global dünyada ülkemizi sanat alanında tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

Başkan Yokuş, konuşmasının ardından konserin gerçekleştirilmesinde emeği geçenler ile katkıda bulunanlar Koro şefi Erdal Güral’a, Koro Koordinatörü Seren Gülşahin’e, gecenin sunumunu yapan Sinem Boyan’a ve DMD Organizasyon firma yetkilisi Yeliz Akçay’a plaket ve çiçek takdim etti. İZKEF Başkanı Turgay Yokuş, izleyicilere ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek bir sonraki konser için müzikseverleri davet etti.

Konser, plaket sunumu ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: Fulya Omaç / İzmir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.