Bodrum Gündem

Işıl ışıl bir cilt için altın beslenme kuralları

Işıl ışıl bir cilt için altın beslenme kuralları

Günümüzde, sağlıklı bir cilt için genelde dışardan cilt bakımı uygulamaya daha çok önem veririz. Peelingler, cilt bakım kremleri, gündüz-gece kremleri, maskeler ve dahası… Ancak unuttuğumuz bir nokta var; yetersiz, dengesiz ve temiz olmayan bir beslenme ile bunlar bir noktaya kadar fayda sağlar. Gelin şimdi ışıl ışıl parlayan bir cilt için neler yapabiliriz, aşama aşama inceleyelim.

1)  Kırışıklıklara Karşı Beslenme Kalkanı

Sağlıklı ve genç bir cilt, yüksek kollajen seviyesi ile doğru orantılıdır. İşlenmiş şeker tüketimi, alkol ve sigara tüketimi, C-vitamini eksikliği  vücutta kollajen seviyesinin azalmasına sebep olur ve cilt güneşten gelen ultraviyole ışınlara karşı daha savunmasız hale gelir. Bunun sonucunda kollajen liflerinin yıkımı artarak kırışıklığa sebep olur. Güneş ışınlarına karşı koruyucu kremler, cildin üst tabakasına etki eder ancak daha alt katmanlardaki tabakalarında korunması gerektiğinden bu noktada antioksidan içerikli besinler önem taşıyor. Yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllı ürünler,zeytinyağı,avokado,fındık,ceviz,kivi,muz,hamsi,somon,ton balığı, turunçgiller gibi besinlere beslenmemizde yer verelim.

 2)  Cildin Nem Dengesi İçin Su Tüketimi Şart

Cildin nem dengesini sağlamada en önemli etkenlerden biri şüphesiz su tüketimi. Yeterli su tüketimi olmadığında cilt nem dengesini sağlayamadığından yer yer kuru, çatlak bir cilt ve buna bağlı ciltte pul pul dökülmeler görülebiliyor. Bunun önüne geçmek için günlük ihtiyacımız olan minimum su miktarı; kg başı 30 ml şeklindedir. Fazla kahve ve çay tüketimi de cildin nem dengesini bozabiliyor. Diüretik olmaları sebebiyle vücuttan su atılımı artıyor, bu yüzden kahve ve çaydan sonra ekstra su tüketimi nem dengesi açısından önemli.

3)  Kuruyemişlerde Mutlaka Porsiyona Dikkat

Kuruyemişler kuşkusuz en pratik ve temiz içerikli atıştırmalıklardan. Diyet sürecinde kolay taşınabilirliği ve lezzetli olmaları açısından oldukça iyi bir alternatif olan badem, ceviz, kaju, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar fazla tüketildikleri takdirde ciltte yağlanmaya sebep olup sivilce ve akneye meyilli ciltler için bir dezavantaj olabilir.

4) Taze Meyve Ve Sebzelerin Parlaklığı Cildinize Yansısın

Koyu renkli sebzeler hücre yenilenmesini sağlayarak cildin daha parlak bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Bu nedenle ıspanak, roka, maydanoz, dereotu gibi koyu renkli sebzeleri beslenme programımızdan eksik etmemek gerekiyor. Ayrıca posa içeriği yüksek sebze ve meyveler vücuttan toksinlerin atılmasına yardım eder ve cilde parlaklık kazandırır. Kırmızı, turuncu, sarı meyvelerde yüksek antioksidan içeriği sayesinde mutlaka beslenmemizde yer edinmeli.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.