Bodrum Gündem

CHP Bodrum Kadın Kolları haklarını savunmak üzere Ankara’da

CHP Bodrum Kadın Kolları haklarını savunmak üzere Ankara’da

CHP Bodrum Kadın Kolları’nın da katıldığı, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı açılan davaların 15’i Danıştay’da görüldü.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı açılan davalardan bazıları 7 Haziran 2022 günü Danıştay 10. Daire’de görüldü. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin başvurularının yanı sıra çok sayıda baro ve sendikanın da aralarında bulunduğu 15 davanın duruşması esastan ele alındı.

Bugün olduğu gibi son iki duruşmada da Danıştay’da olacağız…

CHP Bodrum Kadın Kolları’nın da hazır bulunduğu İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinden Danıştay önüne gelen yüzlerce kadın, siyasi parti temsilcisi ve dernek duruşma öncesinde basın açıklaması yaptı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da kadınların haklarını savunmak üzere Danıştay’da olduklarını kaydetti. CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan; CHP Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel’in de İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin iptaline ilişkin açtığı dava dosyasının görüşüldüğü duruşma için Danıştay’daydık. Savcı fesih kararının iptalini talep etti. 14 Haziran ve 23 Haziran’da görülecek davalar neticesinde Danıştay kararını tebliğ edecek. Bugün olduğu gibi son iki duruşmada da Danıştay’da olacağız…” dedi.

Özgür Özel Savunma Yaptı: Tarihi Sorumluluğunuzu Talep Etmek İçin Karşınızdayım…

İstanbul Sözleşmesi duruşmasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in başvurusu görüşüldü. Savunmasını kendisi yapan Özel, davayı açma sebeplerini şu şekilde sıraladı: “Burada bulunmamamın sebebi dava açmış olmam. Bu mesele sadece bir kadın meselesi değil. Git derdini Marko Paşa’ya anlat deniyor. Nasıl anlatalım? Bugün tarihi sorumluluğunuzu sizden talep etmek için karşınızdayım. Anayasanın 90. maddesinin 1. fıkrası; uluslararası sözleşmelerinin Meclis tarafından yürürlüğe koyulan anlaşmaların yine Meclis kararıyla kaldırılacağını söyler. Cumhurbaşkanının ‘Ben bu kanunu yürürlükten kaldırdım’ demesi akılla, mantıkla çelişmektedir. Bazı uluslararası anlaşmaların tartışmaya açılması beka sorununa işaret eder.”

Yorumlar

  1. Aliye Yildirim dedi ki:

    #IstanbulSözleşmesindenVazgeçmiyoruz

  2. Aliye Yildirim dedi ki:

    #IstanbulSözleşmesiBizim