Bodrum Gündem

AKP ve HDP’nin gazına gelip ihraç kararı vermezler

AKP ve HDP’nin gazına gelip ihraç kararı vermezler

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben Sayın Genel Başkanın öz evladını partiden gerçekten ihraç etmek istediğini sanmıyorum. Eğer hukuki bağım kesilirse bağımsız olarak devam ederim. Zaten hiçbir partinin teklifine de açık değilim…”  dedi.

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kendisi ile ilgili olarak verilen bu kararın ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Kararın aleyhine çıkması halinde başka bir partiye geçmeyeceğini belirten Özcan, “Benim hakkımda ihraç kararı verilirse, Cumhuriyet Halk Partisi ile sadece hukuki bağım kopar. Gönül bağım devam eder. ‘Herhangi bir partiye gidecek misin?’ soruyorlar, hayır öyle bir düşüncem yok. Aklıma bile gelmez. Hukuki bağım kesilirse bağımsız olarak devam ederim. Zaten hiçbir partinin teklifine açık değilim…” dedi.

CHP’de yapmadığım MYK Üyeliği ve Genel Başkanlık var…

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben de bu süreci yakından takip ediyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin öz evladıyım. Ben bu partinin gençlik kolları başkanlığını, ilçe başkanlığını, il başkanlığını, belediye meclis üyeliğini, milletvekilliğini, parti meclis üyeliğini yaptım. Şu partide yapmadığım bir genel başkanlık var, bir MYK üyeliği var, bir de Kadın Kolları Başkanlığı var…” dedi.

“Konuşuruz, çözeriz diye düşünüyorum”
Yüksek disiplin kurulunda tecrübeli kişilerin bulunduğunu söyleyen Başkan Özcan; “Her aşamasında dişimizle, tırnağımızla mücadele ederek biz bu noktalara geldik. Partimizi büyütmeye çalıştık. Son girdiğimiz 5 seçimde de başarılı olduk. Partimiz için girdik bu seçimlere. Başarılı da olduk. Ben sayın Genel Başkanının öz evladını partiden gerçekten ihraç etmek istediğini sanmıyorum. Kendisinden de randevu istedim. Randevuyu verirlerse gidip kendisine detaylı olarak düşüncelerimi anlatacağım. Süreci de anlatacağım samimi olarak. Konuşuruz, çözeriz diye düşünüyorum. Yüksek Disiplin Kurulu üyelerimizde çok tecrübeli bir başkanı var. Çok sağduyulu, aklı başında, partisini seven insanlardan oluşuyor. Herhalde bu AK Partililerin ve HDP’lilerin gazına gelip benimle ilgili ihraç kararı vermezler diye de düşünüyorum. Gerekirse de sayın Genel Başkanla da görüştükten sonra eğer randevu talebimize olumlu yanıt verirse süreçle ilgili daha ayrıntılı bir açıklama yaparım” ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan Kimdir?

Tanju Özcan 1973 yılında Bolu Mengen’de doğdu. Anne ve babası öğretmen olan Özcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.  29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Bolu belediye başkan adayı oldu fakat seçilemedi. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Bolu milletvekili olarak meclise girdi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Bolu milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde de CHP Bolu milletvekili olarak meclise girdi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde bir kez daha Bolu milletvekili seçildi.

10 sene aradan ve 3 dönem milletvekilliğinden sonra 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP’den tekrar Bolu belediye başkanlığına aday gösterildi. Özcan aldığı %52.71 oy oranı ile belediye başkanı seçildi.

Tanju Özcan 1999 yılından beri Meral Özcan ile evli olup Can adında bir oğlu var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.