Bodrum Gündem

İngiltere’den 4’ü asker 8 Rus hakkında yaptırım kararı

İNGİLTERE, RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA RUSYA’YA DESTEKLERİ NEDENİYLE RUS ORTODOKS KİLİSESİ BAŞKANI PATRİK KİRİLL, RUSYA ÇOCUK HAKLARI KOMİSERİ MARİA LVOVA-BELOVA, MOSKOVA ŞEHİR DUMASI YARDIMCISI SERGEY SAVOSTYANOV, RUS NAKLİYE ŞİRKETİ VOLGA-DNEPR GROUP’UN BAŞKANI ALEXEY ISAYKİN VE 4 RUS ASKERİ HAKKINDA YAPTIRIM KARARI ALINDIĞINI AÇIKLADI.

İngiltere’den 4’ü asker 8 Rus hakkında yaptırım kararı
16.06.2022
0
A+
A-

İngiltere, Rusya-Ukrayna savaşında Rusya’ya destekleri nedeniyle Rus Ortodoks Kilisesi Başkanı Patrik Kirill, Rusya Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova, Moskova Şehir Duması Yardımcısı Sergey Savostyanov, Rus nakliye şirketi Volga-Dnepr Group’un Başkanı Alexey Isaykin ve 4 Rus askeri hakkında yaptırım kararı alındığını açıkladı.

İngiltere, Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım kararı açıkladı. İngiltere, Rusya’ya olan desteği nedeniyle Rus Ortodoks Kilisesi Başkanı Patrik Kirill, Ukraynalı çocukların zorla evlat edinildiği iddiasıyla Rusya Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova hakkında yaptırım kararı alındığını belirtti. Açıklamada, Moskova Şehir Duması Yardımcısı Sergey Savostyanov ve Rusya tarafından kritik malları taşıyan Rus nakliye şirketi Volga-Dnepr Group’un Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Alexey Isaykin hakkında da yaptırım kararı alındığı ifade edildi.

“Putin üzerindeki baskıyı sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz”

İngiltere, Ukrayna’nın Bucha kentinde sivilleri öldürdüğü, tecavüz ve işkence ettiği iddia edilen 4 Rus askerine de yaptırım kararı alındığını açıkladı. Ukrayna’nın Herson bölgesinde Rusya ile işbirliği yapan sözde ’Barış ve Düzen için Kurtuluş Komitesi’ üyeleri hakkında da yaptırım kararı alındığı belirtilen açıklamada, “Yaptırımlar Putin’in müttefiklerini, ordu komutanlarını, Rus ve Myanmarlı silah tüccarlarını da hedef alıyor” denildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, “Bugün, çocukların kaçırılması ve zorla evlat edinilmesi de dahil olmak üzere Ukrayna’ya anlatılmaz acılar yaşatan Putin’in savaşına destek olan failleri hedef alıyoruz. Ukrayna başarılı olana kadar özgürlük ve demokrasiyi savunmaktan, Putin üzerindeki baskıyı sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.